Google

Lumea modei, emblemă de civilizaţie şi rafinament

Written on:septembrie 20, 2015
Comments
Add One

poza EuroDEMOS Andy Antemia netInterviu extraordinar cu domnul Andy Antemia, cel mai celebru manechin profesionist aflat în activitate.

Din cauză că în țara noastră în ultimii 20 de ani trivialul a putut fi promovat cu succes de către mass-media neavizată prin impostorii și impostoarele prezentate ca manechine, modele sau designeri de succes s-a făcut un deserviciu uriaș imaginii de civilizație a poporului nostru. Lumea modei și manechinelor reprezintă pentru orice comunitate sau țară emblema publică de rafinament și civilizație. Noi suntem priviți ca necivilizați admirând-o la alții și nu realizăm că fără cultura ei suntem priviți ca niște oameni primitivi. Pentru a afla realitatea despre această activitate educațională de impact pentru civilizația actuală și finețea în gândire a unui manechin celebru pe bună dreptate, am cerut câteva impresii avizate de la cel mai vechi manechin profesionist din România.

Rep: Domnule Andy Antemia, ținând cont de faptul că dumneavoastră faceți parte dintre manechinele epocii de aur a modei românești cum ați caracteriza moda ca profesionist autentic?

A.A.: Portabilitatea este cea de a 4-a dimensiune. Trecerea de la util la estetic a parcurs timpul cu pași mici. Milenii i-au trebuit artei să coboare din minte să întâlnească emoțiile și să capete plasticitate prin străduințele mâinii. Odată ajunsă la îndemână și-a conturat spațiul-două dimensiuni! Pagina limitată de lungime și lățime. Ce efect a avut moda asupra oamenilor? Spiritul uman s-a autodepășit și s-a înălțat în cea de a 3-a dimensiune, complexă, arhitecturală! La fel și schițele și crochiurile de modă au căpătat forme, devenind creații, vestimentații. Au umplut străzile și podiumurile, s-au lăsat admirate, fotografiate și filmate, pro memoria, devenind capodopere.

Rep: Cum erau prezentările de modă când v-ați început cariera de manechin?

A.A.: Aveau ritm, viață, impuneau practici, dar era nevoie de transmiterea unui mesaj scăpat de apanajul derizoriului. Aveau nevoie de un ideal, de spirit, de trup și suflet! Cel ce a întruchipat și întrupat, la jumătatea secolului de aur, 20, a fost manechinul în accepția franceză și modelul în cea britanică.

Rep: Ce efecte a avut apariția manechinului profesionist pe podium?

A.A.: A dat sens, a fascinat, a înglobat dorințe, tendințe, ființe. A creat a 4-a dimensiune, PORTABILITATEA! Formele fizice ideale, fizionomia iconică, frumusețea, eleganța, portantza (și multe pe care le vom evoca altădată) fetelor și băieților, au readus materialul la nivelul umanului. Au înnobilat, au personalizat, au dat viață, au încântat. De acum vestimentația e concretă, discretă, dar și șocantă. Capătă valoare mai ales atunci când e propusă „în carne și oase”, pe pielea catifelată, de sidef sau arsă de soare, naturală sau îmbogățită de fanteziile machiajului măestru! Modelul devine personaj principal, îngemănat, chiar placentar, ca mai apoi planetar.

Rep: Cum caracterizați zona reală a modei și manechinelor după zeci de ani de activitate în domeniu?

A.A.: Moda înseamnă pretutindeni MODELUL. S-au inflamat opiniile, emoțiile exultă, subiectul capătă în media dimensiuni nebănuite, viața mondenă are în sfârșit coordonate reale, mijloace de apreciere, dar mai ales de comparare. Modelul prevalează în fața altor subiecți din societate și arta devine SUPERMODEL! Nimic fără el și ea. Se lansează colecții vestimentare, obiecte personale de îngrijire și înfrumusețare, parfumuri. Se prioritizează evenimentele, se ierarhizează valorile!!! Vivat! Sunt multe de spus.

Rep: Domnule Antemia vă mulțumim pentru amabilitatea interviului pentru cititorii regionalului nostru. Sperăm să ne bucurăm și cu alte prilejuri de informații avizate primite de la un manechin adevărat. Considerăm că este necesară expertiza dumneavoastra domnule Andy Antemia pentru a înlătura negura și percepția aberant de nocivă promovată de impostorii din modă și mass-media fără specialiști în domeniu, ce au promovat sistematic trivialitatea prezentând-o ca modă sau modele.

(A consemnat Morel BOLEA, președinte EuroDEMOS)

Leave a Comment