Google

Lucrari penale pentru infractiuni la regimul circulatiei

Written on:iunie 26, 2014
Comments
Add One

Masina in vamaPolitistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi  au intocmit lucrari penale pentru uz de fals si conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neinmatriculat pe numele a patru  barbati.

•    In data de 25 iunie a.c., in jurul orei 11.00, in P.T.F.Albita/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei Ion O., cetatean moldovean, in varsta de 29 ani, care conducea un autoturism marca Opel Vivaro.

In urma controlului efectuat asupra documentelor prezentate la controlul de frontiera, a rezultat faptul ca autovehiculul este neinmatriculat si ca nu are drept de circulatie pe drumurile publice din Romania.

Barbatul a declarat ca a cumparat autoturismul din Germania pentru un conational, iar in schimbul sumei de 100 euro trebuia sa duca autovehiculul in R.Moldova.

•    O jumatate de ora mai tarziu, la P.T.F. Albita s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, conducand un autoturism marca Renault cetateanul roman Costel-Cornel B., in varsta de 50 ani.

Cu ocazia efectuarii controlului de frontiera, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, in urma carora a rezultat faptul ca autocolantul ce atesta inspectia tehnica a autoturismului nu indeplineste conditiile de forma si de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, Costel-Cornel B. a declarat ca a efectuat inspectia tehnica a autoturismului la o firma specializata din Bulgaria, in schimbul sumei de 50 euro si ca nu nu avea cunostinta despre faptul ca documentele sunt false.

•    In jurul orei 12.30, la P.T.F. Albita s-a prezentat pe sensul de iesire din tara, conducand microbuzul marca Mercedes Sprinter cetateanul roman Grigore S., in varsta de 48 ani.

In urma controlului efectuat asupra documentelor prezentate la controlul de frontiera, a rezultat faptul ca autocolantul ce atesta inspectia tehnica a autoturismului nu indeplineste conditiile de forma si de fond ale unuia autentic, fiind fals.

•    In data de 26 iunie a.c., in jurul orei 05.25, in P.T.F.Oancea/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei Dumitru P., cetatean cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, in varsta de 48 ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Caddy avand numar de inmatriculare provizoriu eliberat de autoritatile din Germania.

In urma controlului efectuat asupra documentelor prezentate la controlul de frontiera, a rezultat faptul ca numarul de inmatriculare provizoriu al autoturismului este valabil doar pe teritoriul Germaniei.

Barbatul a declarat ca autoturismul a fost achizitionat din Germania si adus pe platforma pana intr-o parcare din apropierea vamii Albita, unde a fost coborat si pus in circulatie si nu avea cunostinta despre aspectele semnalate.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele lui Ion O.,respectiv  Dumitru P. lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat”, iar celor doi cetateni romani Costel-Cornel B., si  Grigore S. le-au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals.

Leave a Comment