Google

Lucrări penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei intocmite de poliţiştii de frontieră vasluieni

Written on:septembrie 9, 2014
Comments
Add One

Forasti SV aug 2014 primariePoliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi/I.T.P.F. Iaşi au intocmit lucrări penale pe numele a trei cetăţeni romani care au fost depistaţi in trafic, doi conducand, fără a avea dreptul de a conduce, iar cel de al treilea a incredinţat fratelui său un ansamblu auto pentru a-l conduce, deşi cel din urmă nu avea acest drept.

* In data de 08 septembrie a.c., ora 19.40, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi a oprit in trafic, pentru control, pe direcţia localităţii de frontieră Ghermanesti, un ansamblu auto format dintr-un autoturism  marca Volkswagen şi o remorcă, condus de cetăţeanul roman Emil B. in varstă de 40 ani, posesor al unui permis de conducere valabil pentru categoria B.

Cu ocazia controlului, lucrătorii noştri au constat faptul că autoturismul marca Volkswagen are masa maximă autorizată de 2400 kg., iar remorca are masa maxima autorizată de 3000 kg.  Pentru a putea conduce pe drumurile publice din Romania un astfel de ansamblu auto, persoana in cauză trebuia să fie posesoarea unui  permis de conducere valabil pentru categoria E.

Poliţiştii de frontieră au intocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvarşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui  vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

** La scurt timp aceiaşi poliţişti de frontieră au oprit in trafic, pentru control, un ansamblu auto format dintr-un microbuz marca Mercedes Sprinter şi o remorcă, condus de cetăţeanul roman Petru B. in varstă de 18 ani. Tanărul era insoţit de fratele său Stanilav B., in varstă de 26 ani.

Cu ocazia controlului, lucrătorii noştri au constat faptul că şoferul nu deţine permis de conducere şi nu a obţinut niciodată acest drept.

Cu privire la cele constatate fratele celui depistat conducand fără drept a declarat că fiind foarte obosit i-a incredinţat lui Petru B. ansamblul de vehicule pentru a-l conduce deşi ştia că acesta  nu are permis de conducere.

In cauză poliţiştii de frontieră au intocmit pe numele lui Petru B. lucrare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar pe numele lui Stanilav B.  au intocmit lucrare penală pentru săvarşirea infracţiunii de incredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pe drumurile publice.

Leave a Comment