Google

Lucrare penală pentru uz de fals întocmită de poliţişti de frontieră vasluieni

Written on:martie 5, 2014
Comments
Add One

ROMANIA-EU-POLICE-BORDER-ALBITAPoliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Huşi au întocmit lucrare penală unui bărbat, care conducea un autoturism ce avea autocolantul care atesta efectuarea inspecţiei tehnice fals.

În data de 04 martie a.c., în jurul orei 12.30  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi/ I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au oprit pentru control pe comunicaţia D.E. 581, la ieşirea din localitatea Huşi spre Vama Albiţa, un autoturism marca Alfa Romeo 166, înmatriculat în Italia, condus de cetăţeanul român Iulian P., în vârstă de 44 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi asigurării tip carte verde, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea unor verificări specifice în urma cărora au constatat că autocolantul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice pentru  autovehiculul respectiv, nu întruneşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate  Iulian P. declarat că inspecţia tehnică periodică a efectuat-o altă persoană şi că nu are cunoştinţă despre faptul că autocolantul cu inspecţia tehnică periodică aplicat pe cartea de identitate a autoturismului  este fals.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Leave a Comment