Google

Lideri pentru Europa – Comunicat de presă

Written on:septembrie 9, 2019
Comments
Add One

Asociația EuroDEMOS implementează proiectul ”Lideri pentru Europa”, ediția a V-a, în perioada 15 august – 29 noiembrie 2019, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași.

Proiectul va contribui la dezvoltarea de competenţe sociale și civice în rândul tinerilor din Municipiul Iași, competențe esențiale în capacitatea de a se angaja efectiv în dezvoltarea comunității locale şi de a da dovadă de solidaritate şi interes în rezolvarea de probleme care ne afectează.

Activitățile principale ale proiectului sunt:

  • Campania de promovare a participării civice, cu accent pe importanța participării la vot. Campania va cuprinde activități stradale prin dezvoltarea a 3 puncte de informare și campania online.
  • Campanie de educație civică și transparență decizională în cadrul căreia vor avea loc activități de simulare a sedințelor de Consiliu Local, întâlniri de dialog între tineri și factori de decizie pe tema procesului decizional: structură, funcționalitate, modalități prin care tinerii se pot implica și activități de participare la ședințele Consiliului Local Iași.
  • Training internațional pentru tineri din Iași de educație civică privind politicile de tineret care va introduce participanților Noua Strategie a UE pe tineret pe perioada 2019-2027, având câte o zi dedicată fiecarei teme principale a strategiei: implicare, conectare și responsabilizare.

Proiectul Lideri pentru Europa, editia a V-a va oferi continuitate edițiilor anterioare, aducând în același timp noutate în teme și inovare în abordare.

Edițiile anterioare Lideri pentru Europa au implicat peste 2 000 de tineri în workshopuri și activități de educație non-formală și peste 900 de tineri din Iași sau aflați la studii în Iași au interacționat direct cu formatori europeni și au beneficiat de sesiuni de formare a competențelor sociale și civice.  Peste 100 dintre aceștia au participat în proiecte de  tineret la nivel  european.

Parteneri în implementarea proiectului sunt: Asociaţia Centrul de Training European, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași și Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu” Iași.

 Coordonator proiect,

Ana – Cristina Zacornea

Leave a Comment