Google

Lideri de azi şi mâine

Written on:decembrie 9, 2014
Comments
Add One

pol-frontiera26 de poliţiste de frontieră din 12 state participă, la Iaşi, la un seminar internaţional privind rolul femeilor in managementul şi securitatea frontierei

In perioada 08.12 – 12.12.2014, la Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră de la IAŞI va avea loc, la iniţiativa OSCE,  un curs internaţional la care au fost invitate să participe 26 de femei din cadrul agenţiilor de management şi securitate a frontierei din state precum Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia Grecia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Turcia şi Ucraina.

Cursul este organizat in colaborare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Romane si va avea ca tema principală rolul femeilor in managementul și securitatea frontierei – „Lideri de azi şi de maine”.

Seminarul se adresează personalului feminin de nivel mediu şi senior din cadrul structurilor de aplicare a legii, iar ca tematică va viza familiarizarea participanţilor cu conceptul OSCE privind managementul şi securitatea frontierei, care acoperă cele trei dimensiuni ale securităţii: politic – militar, economic şi de mediu, drepturile omului.

Cursul va cuprinde sesiuni de pregătire teoretică, cat şi activităţi practice, axandu-se, in principal, pe cooperarea internaţională şi controlul trecerii frontierei, leadership, cu accent pe egalitatea intre sexe in serviciile de frontieră, managementul şi securitatea frontierei, etc.

Programul este realizat astfel incat profesorii să fie participanţi, iar participanţii să fie profesori. Cu excepţia indrumătorului de curs, toţi experţii din domeniul managementului şi securităţii frontierei sunt femei. Cu experienţele pe care le deţin participantele la curs, oportunităţile de a face schimb de cunoştinţe şi experienţă sunt intensificate pe perioada celor cinci zile.

La festivităţile de deschidere, respectiv incheierea cursului sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne – Aparatul Central, ai Ministerului Afacerilor Externe, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Participarea reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Romane la acest seminar reprezintă o intensificare a relaţiilor de cooperare inter-instituţională internaţională in domeniul frontalier, in vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii.

Leave a Comment