Google

Le-a luat un pumn de bani ca să le dea câte o limbă și o friptură înțepenită

Written on:noiembrie 3, 2019
Comments
Add One

Uite-așa o limbă avea și se mișca mereu! Se vorbea înainte de 1990 că activistul de partid comunist vorbea mult, așa de mult încât și după ce murea i se mai mișca limba în gură. După 1990 cică e democrație, dar s-a schimbat ceva? Da de unde! Unii tot limbiști au rămas. Obțin un bănuț, un post călduț pe ici pe colo sau o promovare în funcție folosind limba din dotare.

Un specimen din ăsta, fost hămăitor de partid pe la CAP, cu o înaltă pregătire pe la coada vacii, are aceleași preocupări și azi ca și ieri, atunci atunci când era mare limbist comunist la CAP.

Ca să mai iasă în față din când în când cică organizează și el câte o paranghelie pe banii altora bineînțeles. A adunat un pumn de bani de la câțiva patroni care s-au lăsat prostiți de limbile grețoase pe care le deține omul pe persoană fizică și a pus-o recent de-o paranghelie. Acest limbist sau limbău de profesie ar fi candidat demult la o funcție publică în care să preamărească șefii, să-i spele de scame și alte „accesorii”, dar a fost puțin mai mult ciripitor pe la cele porți securistice și are dosar omulețul. Așa că i-a mai rămas doar să fie șef la o așa zisă organizație neguvernamentală a oamenilor de afaceri. Cei care cotizează la organizația în cauză, din fruntea căreia au plecat câțiva după gratii pentru destui ani, o fac doar ca să scape de limba ăstuia care se mișcă permanent de parcă fără el soarele ar lipsi de pe cer. Cine le știe pe toate însă? Ăla care știe să facă nimic. Ei, cam așa stă treaba cu limbăul în cauză. Că se lasă unii sau alții prostiți ori se plictisesc de limba ăstuia, care se mișcă permanent și dau bani e treaba lor. Ar fi o problemă de fond totuși. Dacă s-ar împuțina limbiștii societatea s-ar schimba mai repede în bine. Reformații ăștia care au utilizat limba permanent sunt limitați și țin în loc și pe ceilalți. Pe de altă parte, obiceiul din născare leac nu are. Totuși puțină decență parcă se recomandă. (Informatorul de serviciu)

Leave a Comment