Google

Lansare Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week

Written on:aprilie 27, 2022
Comments are closed

“Proiectul artelor ce înfrumusețează omul”

Festivalul  Internațional al Industriilor Creative “Kasta Morrely Fashion Week”, ediția a XI-a cu public este un concept cultural inovator fiind integrat în cadrul proiectului internațional „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală” (Fashion Sustainability in the spotlight, new trends of Intercultural Learning). Proiectul este co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, având ca parteneri internaționali Organizația Intercultural for All din Portugalia și Universitatea Sfax din Tunisia.

Festivalul  Internațional al Industriilor Creative “Kasta Morrely Fashion Week”, ediția de primăvară/vară 2022 va avea loc în perioada 29 aprilie – 01 mai 2022 la Centrul de Evenimente Agora a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei – Episcopia Iaşilor. Acest eveniment cultural non-profit promovează arta și contribuția designerilor la evoluția modei în acord cu promovarea importanței sustenabilității domeniului modei.

Activitățile principale ale festivalului sunt:

Kasta Morrely Fashion Week, eveniment ce va avea loc pe parcursul a trei zile începând cu ora 20:00.  Publicul va putea urmări prezentări de colecţii în premieră  a unor designeri români şi invitaţi  internaţionali prin momente de Teatru de Modă®. În cadrul evenimentului va fi prezentată o nouă colecție interculturală internațională de promovare a modei sustenabile realizată de o echipă internațională de designeri din România, Portugalia și Tunisia respectând principiile modei sustenabile și specificul tradițional din fiecare țară reprezentată.

Târgul „Moda pentru Mâine„, va fi deschis publicului în cele trei zile începând cu ora 12:00 și va cuprinde expoziţii creative şi sute de produse autentice ale designerilor români, brandurilor la modă şi creatorilor de vestimentaţie sustenabilă.

Seminare creative “Moda sustenabilă în lumina reflectoarelor” dedicate temelor arta machiajului și a hairstyling-ului de scenă și activități de job shadowing dedicate tinerilor la început de carieră în domeniul modei.

Kasta Morrely este o asociaţie internaţională culturală, de apărare a drepturilor omului coordonată în totalitate de specialiști multi-calificați, cu activitate bazată pe voluntariat, ce militează activ pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii democratice prin promovarea competenţelor și calificărilor în toate sectoarele de activitate ale societăţii. Kasta Morrely este recunoscută ca organizație exemplu de bune practici la nivel european pentru proiectele sale internaționale de training care fac parte din programul pe termen lung dedicat formării calificate de viitori lideri europeni.

Intrarea la evenimentele festivalului se realizează pe bază de invitație. Persoanele care doresc invitație se pot înscrie prin transmiterea unui mesaj privat pe pagina oficială facebook a Festivalului Kasta Morrely Fashion Week.

https://www.facebook.com/KastaMorrelyFashionWeek

https://www.instagram.com/kastamorrelyfashionweek/

www.fashionfortomorrow.com

Coordonator proiect: Doctor în Teatru de Modă şi Etica Manechinelor, Ana Hriscu

Sorry, the comment form is closed at this time.