Google

La Vaslui se găsesc beţivi la volan şi hoţi de lemne

Written on:noiembrie 30, 2015
Comments
Add One

betiv netÎn ultimele trei zile, în cadrul acțiunii „Sărbători de Iarnă în Siguranță!”, polițiștii vasluieni au constatat 27 de infracțiuni și au aplicat 390 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 96.000 lei.

Poliția Română acționează, la nivel național, pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, premergător sărbătorilor de iarnă. Acţiunile vizează două paliere: primul palier este cel de prevenire, prevenție și descurajare și al doilea cel de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii. Au loc misiuni punctuale în domeniul menținerii și asigurării ordinii publice, prevenirii violenței stradale, pe linia siguranței rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Astfel, în perioada 27-29 noiembrie 2015, poliţiştii au constatat 27 de  infracţiuni, dintre care 22 de natură judiciară și 5 la regimul circulaţiei rutiere.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 157 sancţiuni contravenţionale, dintre care 76 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 44 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 8 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 2 la Legea nr. 171/2010 privind Codul Silvic și 27 la alte acte normative.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 233 de sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind regimul circulației rutiere, dintre care 41 pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Totodată, au fost reținute 7 de permise de conducere, fiind retrase și 3 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenţionale aplicate este de 96.656 de lei.

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Murgeni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Epureni au identificat un bărbat, în vârstă de 33 ani, din oraşul Murgeni, care transporta cu un autovehicul 50,4 mc material lemnos (lemn de foc) pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență și transport. Autovehiculul a fost oprit pe D.N. 24 A, la ieşirea din localitatea Floreni, suburbie a oraşului Murgeni.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010.

Polițiștii Sectiei de Poliție Rurală 7 Banca l-au identificat pe raza comunei Viișoara pe C. Narcis, de 36 ani, din comuna Șuletea în timp ce conducea autoturismul deşi se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe strada Călugăreni din municipiul Vaslui, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au depistat pe F. Sorin, de 28 ani, din municipiul Craiova care se afla la volanul unui autoturismul deși anterior consumase băuturi alcoolice. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cele două persoane au fost conduse la spital unde le-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge,

Întrucât în aceste zile se anticipează valori ridicate de trafic, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică numărul polițiștilor a fost suplimentat.

Pentru o deplasare în siguranță, Poliția Română atrage atenția cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere. Având în vedere condiţiile meteo, pe majoritatea tronsoanelor de drum din ţară, înainte de a pleca, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

Leave a Comment