Google

La un deceniu de primărie și aproape 30 de ani de politică bilanțul este deosebit

Written on:mai 25, 2018
Comments
Add One

Botoșaniul a fost primul oraș care a luat fondurile europene din Programul de dezvoltare urbană și este primul oraș care a finalizat proiectele din acest program.

Modest și grăbit mereu, dar deschis la dialog, primarul de la Botoșani, inginerul Cătălin Flutur, se poate mândri cu faptul că Botoșaniul este pionier în accesarea fondurilor europene. Botoșaniul va avea cea mai mare și modernă bază de agrement din Moldova, poate și din țară, realizată cu fonduri europene și tot Botoșaniul, sub conducerea primarului Cătălin Flutur, se poate mândri cu faptul că a inițiat proiecte pe toate liniile de finanțare deschise până acum și chiar „inventează” linii de finanțare pentru proiecte la care a fost retrasă finanțarea din cauza celor care nu au știut să cheltuie banii avuți la dispoziție. Cea mai importantă investiție făcută cu fonduri europene la inițiativa primarului Flutur este, de departe, centrala termică a orașului care asigură încălzire în sistem centralizat, dar produce și energie electrică pe care o vinde în rețea. E probabil cea mai modernă și eficientă centrală din România.

Municipiul Botoșaniul, situat într-o zonă despre care se spune că-i săracă, a început modernizarea cu fonduri europene când alte orașe de aceeași mărime nici nu știau ce sunt banii europeni. Am apreciat Botoșaniul de la prima vizită când am văzut, de exemplu, ce soluții poate găsi administrația locală ca să crească numărul de parcări. Centrul vechi al orașului a fost modernizat cu fonduri europene și multe alte proiecte cu bani europeni s-au finalizat la Botoșani. Viziunea inginerului Cătălin Flutur în direcția dezvoltării în continuare a acestui deosebit oraș al Moldovei arată clar ce înseamnă un constructor în fruntea unei localități. Un interviu cu primarul orașului care-i unicat în România datorită reușitelor de excepție citiți în ziarul regional Informatorul Moldovei. Acolo veți găsi aspecte simple, clare și care ar putea fi aplicate de toți aleșii locali din România.

Leave a Comment