Google

La Mondialul fotbalistic au început să apară „buturugile mici”

Written on:iunie 19, 2018
Comments
Add One

Săptămâna trecută, mai exact joi 14 iunie, a debutat în Cetatea Moscovei cel mai aşteptat eveniment din lumea fără sfârşit a Măriei sale Fotbalul, Campionatul Mondial – ediţia 2018. Sub privirile atente ale ţarului Vladimir Putin şi a italianului Gianni Infantino – preşedintele FIFA, s-a derulat spectacolul inaugural cu un soi de muzică destul de ieftină şi o coregrafie modestă, faţă de pretenţiile măreţii Rusii. După care a urmat meciul de deschidere în care reprezentativa ţării gazdă „zbornaia camanda” a întâlnit mult prea modesta echipă Arabia Saudită. Spre surprinderea cunoscătorilor de fotbal ruşii i-au decimat pe saudiţi cu un necruţător 5-0, rezultat care în opinia specialiştilor poate fi catalogat ca fiind unul „mincinos”. Dar bucuria a fost mare pentru ţarul Putin care, periat nepermis de mult de macaronarul FIFA, zâmbea mulţumit la fiecare reuşită a „armatei roşii”. În al doua partidă a grupei A, s-au confruntat faraonii Egiptului cu celeştii Uruguayului într-un meci realmente slab din puncte de vedere fotbalistic. În cele din urmă au câştigat cu 1-0 urmaşii celebrului uruguayan Ghiggia, cel care la CM din 1950 avea să îngenuncheze o Brazilie visătoare, chiar la ea acasă pe celebra arenă Maracana unde au încăput  200.000 de spectatori transformaţi subit într-o imensă stană de piatră. În grupa B, meciul Maroc – Iran 0-1 a fost o altă parodie fotbalistică terminată cu victoria iranienilor în urma unui autogol marocan.

Portugalia – Spania 3-3 a fost o bijuterie europeană

Plictiseala milioanelor de iubitori ai fotbalului a fost recompensată mai târziu cu un spectacol european de zile mari, Portugalia – Spania. Întâlnirea ibericilor a fost magnifică, a fost finala nescrisă a mondialului rusesc. Cu un Cristiano Ronaldo absolut superb, portughezii au ţinut piept nervosului taur spaniol care a smuls ole-uri de admiraţie din partea numerosului public din tribunele stadionului olimpic Fişt din Soci. La rezultatul de 3-3 au contribuit încântător Ronaldo de trei ori, în timp ce pentru spanioli au marcat Diego Costa de două ori şi Nacho Fernandez. Debutul grupei C a fost semnat de partida Franţa – Australia 2-1, o întâlnire în care cocoşul galic s-a chinuit să învingă cangurul. Tot în grupa C s-a jucat şi Peru – Danemarca, câştig de cauză având vikingii care au luat trei puncte preţioase cu scorul de 1-0. A urmat grupa D unde meciul Argentina – Islanda 1-1 avea să producă prima surpriză a Mondialului. Pentru că Lionel Messi, printre altele ratangiu de penalty, nu au putut să învingă o echipă de pescari ai bătrânului continent. Tot în respectiva grupă s-a jucat Croaţia – Nigeria 2-0, europenii controlând partida în totalitate pentru ca în final să obţină o victorie logică în faţa unor africani visători. În grupa E a urmat Costa Rica – Serbia 0-1, un meci câştigat greu se sârbi, după care a fost consemnată a doua surpriză din Rusia. Pentru că Brazilia – Elveţia 1-1 a fost lupta neputinţei cariocas în faţa Ţării Cantoanelor, iar în acest fel brazilienii au arătat că, cel puţin deocamdată, nu au faţă de finala CM. Şi, mai mult ca sigur, formaţia cariocas încă mai este bântuită de coşmarul din 2014, Germania – Brazilia 7-1!!!

Panzerul german a fost îngenuncheat de purtătorii de sombrero

Iar panzerul german a ţinut morţiş să se înscrie în categoria surprizelor din Patria Rusia.  Pentru că urmaşii nemţilor, inventatori ai celebrului „blietzkrieg” (război fulger) din al doilea război mondial, au luptat zadarnic împotriva mexicanilor purtători de sombrero. Iar Mexic a câştigat cu 1-0 producând o surpriză de proporţii. Cam aşa, până la închiderea ediţiei ziarului, s-a scris prima parte a Mondialului Rusia 2018. Iar în această săptămână ne vom încânta privirile, sau nu, cu vreo 12 partide ce se vor derula după următorul program: joi 21 iunie, Danemarca – Australia (ora 15.00), Franţa – Peru (ora 18.00), Argentina – Croaţia (ora 21.00); vineri 22 iunie, Brazilia – Costa Rica (ora 15.00), Nigeria – Islanda (ora 18.00), Serbia – Elveţia (ora 21.00); sâmbătă 23 iunie, Belgia – Tunisia (ora 15.00), Coreea de Sud – Mexic (ora 18.00), Germania – Suedia (ora 21.00); dumnică 24 iunie, Anglia – Panama (ora 15.00), Japonia – Senegal (ora 18.00), Polonia – Columbia (ora 21.00). Şi mingea se va rostoli prin iarba gazoanelor ruseşti până când mulţi vor pleca acasă pentru ca la final de „koneţ filma” să ajungem pe 15 iulie când se va produce marea finală. (Gabriel BALAŞA)

Leave a Comment