Puterea și opoziția dintr-un oraș rămas în “istorie” se bat aprig pe facebook. Primarul Dumitru Boroș spune că dezvoltă Bârladul, iar opoziția îi spune că în curând prin oraș se va circula pe mătură. Asta pentru că niște “bișnițmeni” se coordonează după mărimea profiturilor.

Primarul Bârladului e foarte prezent pe facebook, unde arată că ochiul său vede cam tot ce se mișcă prin oraș. ~mbrăcat în salopete omul toarnă primul cancioc de mortar la fiecare lucrare. Sunt puține lucrări de construcții prin Bârlad așa că are timp să meargă la fiecare. Pentru necunoscători e bine de reamintit că până în 1989 era altul care turna primul cancioc de mortar la marile construcții socialiste. Pe lângă că sunt puține investiții în Bârlad, în raport cu nevoile orașului, care a fost ani la rând pușculița “afaceriștilor” și “politicienilor” de tot felul, cele care se derulează ridică multe semne de întrebare. Se lucrează la asfaltarea bulevardului Epureanu. Primarul transmite în direct sau în reluare pe facebook direct de pe șantier, în timp ce opoziția îl acuză că se încearcă modificarea proiectului pentru a se economisi o nimica toată, adică vreun million de euro.

“După ce a reușit să ne ofere cel mai sumbru Crăciun din ultimii 30 de ani, Boroș (primarul municipiului Bârlad, n.r.) reușește împreună cu constructorul său favorit să facă un cadou nesperat cetățenilor care locuiesc pe bulevardul Epureanu. Nomis anunța oprirea lucrărilor pentru că niște oameni răi nu-l lasă să compromită un proiect foarte important pentru oraș.

De 30 de ani așteptăm să reabilităm artera ce suportă traficul greu și niște hoți vor să pună lidonit, adică cenușă de furnal rezultată în urma arderii coxului, în loc de piatră spartă. Continuare în ediția print a ziarului regional Informatorul Moldovei.