Google

La Bacesti se fura curent

Written on:martie 16, 2014
Comments
Add One

stalpi retea curentÎn această săptămână, poliţişti şi jandarmi, împreună cu  reprezentanţi din cadrul E-ON Distribuţie Moldova, au desfăşurat o acţiune pe raza oraşului Negreşti şi comunei Băceşti, pentru identificarea situaţiilor de sustragere de energie electrică şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

În ziua de 13.03.2014, poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Poliţiei oraşului Negreşti, Secţiei de Poliţie Rurală 6 Negreşti, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui şi reprezentanţi din cadrul E-ON Distribuţie Moldova au desfăşurat o acţiune pe raza oraşului Negreşti şi comunei Băceşti, pentru depistarea persoanelor care s-au racordat în mod ilegal la reţeaua de energie electrică.

Au fost efectuate controale de specialitate de către lucrători ai E-ON Distribuţie Moldova, în urma cărora poliţiştii au întocmit 5 dosare penale, în care  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Persoanele cercetate sunt:  B.Ioan, de 37 ani, C.Violeta, de 53 ani, S.Belmondo, de 33 ani, C.Iulian, de 32 ani şi B.Ionela, de 17 ani, toţi din comuna Băceşti. La locuinţele acestora au fost descoperite instalaţii improvizate prin care imobilele erau conectate la reţeaua de energie electrică aparţinând E-ON, fără a exista un contract în acest sens. În aceste cazuri sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt. Împotriva acestora a fost luată măsura deconectării de la reţeaua de energie electrică.

În conformitate cu prevederile Codului Penal, art. 228 (infracţiunea de furt),  „luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică”.

Leave a Comment