Google

La 62 ani hot din locuinte

Written on:octombrie 31, 2014
Comments
Add One

asfalt case netUn bărbat de 62 ani, din municipiul Vaslui, a fost identificat de polițiști după ce a sustras bunuri din două locuințe. El a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 ore.

În dimineața de 23.10.2014 am fost sesizați telefonic prin apel la 112 de către o femeie din municipiul Vaslui cu privire la faptul că în perioada 16-23.10.2014, persoane necunoscute au fost sustrase mai multe bunuri dintr-o locuință situată pe strada Mitropolit Varlaam. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vaslui, iar în urma cercetărilor efectuate a fost identificat A. Gheorghe, de 62 ani, din municipiul Vaslui. Acesta a pătruns prin forțarea ușii principale de acces în imobilul nelocuit, de unde a sustras mai multe bunuri casnice (două televizoare, un cuptor cu microunde, o butelie cu gaz).

Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că bărbatul a mai pătruns fără drept într-o locuință din suburbia Brodoc, în două nopți diferite din cursul săptămânii trecute. În prima noapte acesta nu a sustras valori, iar în cea de-a doua și-a însușit pe nedrept mai multe bunuri.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 2.000 lei, din care a fost recuperat jumătate. Gheorghe, cunoscut cu antecedente penale, a fost reținut pe bază de ordonanță de polițiști pentru o perioadă de 24 ore. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat în formă continuată și a unei infracțiuni de furt calificat, pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

Reamintim faptul că infracţiunile de furt din locuinţe sunt înlesnite de uşile de acces în imobile lăsate neasigurate de către proprietari! Autorii acestui gen de infracţiuni încearcă uşile locuinţelor, iar dacă acestea sunt descuiate, pătrund și sustrag bunurile găsite la vedere, cât de rapid posibil, pentru a nu fi surprinşi de proprietari.

Vă recomandăm să vă procuraţi şi să montaţi la uşile de acces în locuințe, garaje şi la ferestre mecanisme de închidere sigure şi rezistente şi/sau grilaje.

Important este să asiguraţi un iluminat corespunzător în curte. Când părăsiţi domiciliul, verificaţi dacă aţi închis bine uşile şi ferestrele. Asiguraţi pe timp de noapte o bună iluminare a locuinţei. Prezenţa în curte a cel puţin un câine este obligatorie. Nu permiteţi accesul în curte sau casă a persoanelor necunoscute sau care oferă spre vânzare diverse bunuri, simulează stări de rău sau caută munci sezoniere. În aceste cazuri, reţineţi cât mai multe din semnalmentele acestor persoane, eventual numărul de înmatriculare al autovehiculului cu care se deplasează.

Leave a Comment