Google

La 24 de ani numărul doi mondial

Written on:septembrie 28, 2015
Comments
Add One

simona halep netLa 24 de ani, împliniţi zilele trecute, Simona Halep este numărul doi mondial, conform clasamentului WTA. Simona şi-a aniversat ziua de naştere în China, unde participă la turneul de categorie Premier 5 de la Wuhan.
Simona Halep a început să practice tenisul la vârsta de 4 ani, în oraşul natal, Constanţa, sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan şi cu sprijin familial puternic. La 14 ani, ea s-a hotărât să urmeze o carieră profesionistă, debutând în circuitul ITF. ~n numai doi ani, Simona Halep a ajuns printre cele mai bune junioare din lume şi s-a impus la Roland Garros, în 2008, pe tabloul rezervat tinerelor jucătoare.

„Când Simona avea zece ani, le-am spus apropiaţilor că visul meu e ca Simona să ajungă la Roland Garros. Am avut încredere. Au fost momente foarte grele. Toţi apropiaţii îmi spuneau că sunt nebun. Tot de atunci am mers cu ea la turnee în străinătate. La 16 ani, visul mi s-a împlinit când a câştigat Roland Garros la juniori”, îşi amintea, în 2013, Stere Halep, tatăl Simonei. (continuarea povestii in editia tiparita a ziarului regional INFORMATORUL Moldovei)

Leave a Comment