Google

La 19 ani hoţ din locuinţe

Written on:decembrie 11, 2014
Comments
Add One

hot din locuintePolițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Vaslui au reținut un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în comuna Ferești, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Sesizarea a fost primită în luna octombrie a.c., de la un bărbat din comuna Ferești care a constatat faptul că în locuința unei rude au pătruns persoane necunoscute. Din imobil a fost sustrasă o plasmă, în valoare de 1.200 lei.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Vaslui a rezultat faptul că bănuit de comiterea faptei este A. Bogdan, în vârstă de 19 ani, domiciliat în comuna Ferești. Acesta a săvârșit fapta pe timp de noapte, în momentul în care proprietarii nu se aflau în locuință. După comiterea faptei, A. Bogdan a mers în municipiul Vaslui și a vândut plasma unui bărbat, pentru suma de 50 E.

Tânărul este cunoscut cu antecedente penale, pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie (în luna februarie a.c.., în municipiul Vaslui, a deposedat prin violență un tânăr de un portmoneu în care avea suma de 350 lei, fapta fiind săvârșită împreună cu un alt bărbat din municipiul Vaslui).

Pe numele lui A. Bogdan, polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui și a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe în aceste zone, să asigure o minimă protecţie acestora.

În situaţia în care părăsesc locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, îi sfătuim să mențină legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei, pentru a verifica sistemul de securitate montat la locuinţă, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia ! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile vor fi recuperate mai uşor.

Leave a Comment