Google

KASTA MORRELY FASHION WEEK LA IAȘI ORAȘ LA MODĂ

Written on:noiembrie 19, 2019
Comments
Add One

Ediția cu numărul IX a FESTIVALULUI INDUSTRIILOR CREATIVE® s-a desfășurat în perioada 1 – 3 noiembrie 2019, la Sala Polivalentă din Iași. Festivalul internaţional demonstrativ Kasta Morrely Fashion Week® a cuprins ca în fiecare ediţie de toamnă / iarnă și Gala Premiilor în Industriile Creative®, unica de acest fel din lume.

Kasta Morrely Fashion Week fiind un eveniment demonstrativ unic în lume a avut onoarea să înceapă cu un moment special de Teatru de Modă®, dedicat nobleţii uniformei de jandarm pe ritmul muzicii cântate de Fanfara militară a Garnizoanei Iași, Brigada 15 Mecanizată Podul Înalt Iaşi.

Această ediţie a Festivalului Industriilor Creative s-a bucurat de prezenţa Primarului Municipiului Iași, domnul Mihai Chirica, cu un discurs-mesaj dedicat ieșenilor și profesioniștilor din industriile creative. Cu acest prilej, domnul Mihai Chirica a oferit Asociației Kasta Morrely Diploma de Excelență pentru organizarea ediției IX a Festivalului Industriilor Creative la Iași. Diploma a fost înmânată pe scena festivalului Excelenţei Sale Dr. Morel Bolea –  Conte al Familiei Imperiale şi Regale Rurikovich, personalitatea care a iniţiat, organizat şi coordonat proiectul de cercetare Kasta Morrely ce a avut ca rezultat conceperea pentru prima dată în lume a Standardului ocupaţional Manechin și a Standardului ocupaţional Organizator spectacole. Mulţumită rezultatelor acestui proiect de cercetare există astăzi Asociația Kasta Morrely și Festivalul Industriilor Creative.

Suita de prezentări extraordinare și spectacole de modă a acestei ediții toamnă – iarnă a fost deschisă de binecunoscutul designer STEPHAN PELGER. Având un portofoliu de peste 100 de prezentări de modă în toată lumea creatorul Stephan Pelger a revenit la Iași cu o nouă colecție flamboiantă, specifică stilului său caracteristic, lucrată în colaborare cu Humoir Noire genți și Hardot Heels pantofi. Stylingul colecției a purtat semnătura Ovidiu Buta.

Brandul NICHI a fost și anul acesta o prezență deosebită ce a adus pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week nu doar sfertul de veac de activitate în slujba femeii, ci și o nouă energie a designerului ELIS SĂVOAIA.

Spectacolul a continuat cu un moment Teatru de Modă® Kasta Morrely Kids, colecția „Copiii lui Odin”. Această colecție a fost realizată de talentații studenți de la UNIVERSITATEA NATIONALĂ DE ARTE „GEORGE ENESCU” din Iași, coordonați de doamnele profesor Hrițescu Cristina și Sasu Cristina.

NARRO UK un brand dedicat modei sustenabile, a reprezentat un nou debut pe podiumul internațional Kasta Morrely Fashion Week IX. Narro este devotat femeii moderne care gândeste ca un cetățean global iubitor de cultură urbană.

Tânărul designer ANDREEA MOLDOVEANU a debutat cu o colecţie vestimentară creată din pasiune pentru modă, cu atenție la fiecare detaliu și calitatea materialelor înfrumuseţate prin linia designului.

DANI KRISTINE din Rep. Moldova, a prezentat o colecție deosebită de rochițe de ocazie pentru micuțele domnișoare. DANI KRISTINE este compusă dintr-o echipă de profesioniști dedicați și pasionați de moda pentru copii ce colaborează la design, producție, distribuție și vânzări.

Femeia urbană, inspirată de moda clasică, dar cu accente moderne este muza creațiilor semnate de designerul ALINA ROTARU din Rep. Moldova. Creat în 2015, brandul său a fost conceput pentru femeile puternice, curajoase și dornice să impresioneze la prima vedere.

UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA, Facultatea de Arte și Design, a prezentat colecțiile a doi dintre cei mai buni absolvenți: „ADN” – Maria Dombrov și „A fost odată..” – Andreea Blajovan.

MISSAKI COUTURE, unul din brandurile de înaltă ținută din LIBAN, a încununat finalul primei seri Kasta Morrely Fashion Week IX. Designerul Missak Farassian a ales Kasta Morrely Fashion Week pentru a prezenta în premieră internațională, partea a doua din colecția haute-couture. Prima parte a colecției Missaki Couture a fost prezentată în acest sezon în programul oficial Paris Fashion Week.

După cum este binecunoscut şi pe plan internaţional, Kasta Morrely Fashion Week este un proiect al societăţii civile independente, nepartinice, non-profit. Acest proiect are ca misiune asumată în cunoştinţă de cauză promovarea internaţională a imaginii Iaşului de oraş la modă printr-un eveniment demonstrativ de interes general dedicat culturii şi artei vestimentare actuale.

Acest festival ieşean este singurul eveniment demonstrativ de modă din lume, organizat de cercetătorii care au conceput standardele ocupaţionale legalizate Manechin şi Organizator spectacole, evaluatori în industriile creative.

Organizatori şi parteneri principali: Asociaţia Kasta Morrely, Compania BETTY ICE şi Primăria Municipiului Iaşi.

www.facebook.com/KastaMorrelyFashionWeek

Leave a Comment