Google

Justiție cu cai de lemn și hoți în haine de oameni de afaceri

Written on:octombrie 2, 2017
Comments
Add One

Cei mai mari hoți ai poporului, de după 1990, sunt bine, au stat după gratii câte 2-3 ani maxim, cu toate că au luat pedepse cu închisoarea de 10 ani sau mai mult, iar averile acestora făcute din furat nu s-au micșorat. Mai mult de atât presa lor vorbește despre acești infractori numindu-i oameni de afaceri. Păi dacă un infractor dovedit e om de afaceri, atunci aceia care trudesc pentru a ține în viață o afacere mai mică sau mai mare și plătesc la bugetul de stat ce datorează cum se numesc? Ăștia sunt proști și ăia sunt oameni afaceri?

Justiția în ansamblu caută numai să-și crească mereu privilegiile. Judecătorii, procurorii, polițiștii au strigat doar că vor salarii mai mari. Nu s-a auzit în spațiul public vreo voce să spună că trebuie recuperat prejudiciul creat de vreun infractor-om de afaceri și pentru asta ar fi nevoie de vreo lege mai clară sau de intervenția mai multor instituții ale statului. Direcția condusă de madam Koveși anchetează Guvernul pentru că a tranferat, prin Hotărâre de Guvern, un teren din proprietatea publică a statului în proprietate publică județeană. Ar fi de tot râsul dacă n-ar fi de plâns. Am mai scris că se consumă inutil resurse financiare colosale pentru a instrumenta nu știu ce cauze cum e asta cu anchetarea Guvernului. Cine plătește? Turcu’ plătește, vorba românului. Mai corect ar fi în context prostul plătește. Oamenii de afaceri nu „plătește” că ei „este” șmecheri! Plătesc cei care trudesc zi de zi și aleargă cu banii în dinți la finanțe ca să nu rămână cumva datori de la o lună la alta pentru că ANAF trimite imediat somații și executări silite chiar și pentru 200-300 lei datorii.

L-au găsit vinovat pe Voiculescu. Ăsta a început afacerile cu banii românilor pe care Ceaușescu i-a depus în diverse conturi. Nu demult cineva își amintea că pâinea era pe cartelă, iar altcineva spunea că uneori mânca doar margarină cu pâine în perioada comunistă. Afirmațiile sunt puțin forțate. Fiecare se „descurca” înainte de 1990 chiar și pe bază de cartelă. Să ne amintim că se creșteau porci cu pâine neagră luată pe cartelă. Acum pâinea neagră colorată ca să fie neagră nu făcută din făină neagră este un lux. „Odiosu’” a adunat bani în contul României, făcând afaceri profitabile, iar Voiculescu și alții i-au luat în 1990. Dan Voiculescu a fost găsit vinovat de justiția română că a mătrășit niște bani care nu erau ai lui și a păgubit statul, adică pe cei mulți. A fost condamnat la vreo zece ani de pușcărie și la acoperirea pagubei pe care a creat-o statului. Voiculescu a stat vreo doi ani la închisoare și e liber. De la condamnare și până acum bugetul statului a primit mai nimic. Voiculescu și mulți alții ca el au furat din salariile medicilor, din salariile profesorilor, banii pentru asfaltarea unui drum, banii pentru medicamente și așa mai departe. Acei bani furați nu s-au putut recupera și din acest motiv nu sunt medicamente în spitale. Procurorii însă cred că și-au făcut treaba. Recent madam Koveși cu jucăria ei a descoperit o evaziune fiscală de peste 20 milioane lei. Alți bani care ar fi putut ajunge în spitale, în școli și așa mai departe. Un material incendiar citiți în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 4 octombrie 2017.

Leave a Comment