Google

Judecătorii spun că Predoiu a luat-o pe urmele Securității comuniste

Written on:ianuarie 5, 2020
Comments
Add One

Asociaţia Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) arată, într-un comunicat, transmis duminică, faptul că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, este un „promotor de fakenews, manipulări și dezinformări cu privire la SIIJ”.

Potrivit sursei citate, acțiunea ministrului Justiției de „a manipula CJUE, magistrații și opinia publică” în scopul susținerii desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este „o operațiune de dezinformare pe plan intern și extern fără precedent în istoria post-comunistă a României”, similară acțiunilor Serviciului “D” – Dezinformare din cadrul fostei Securități comuniste.

„Pentru necunoscători, dezinformarea întreprinsă de fosta Securitate comunistă a cărei metehne se vede că s-au păstrat până azi era “măsură operativă constând în diseminarea intenționată a unor informațîi denaturate sau false într-un anumit mediu, prin intermediul surselor din rețeaua informativă sau al ofițerilor, pe baza unui plan bine stabilit și supus în prealabil aprobării superiorilor ierarhici. De regulă, dezinformarea avea că scop compromiterea unei persoane sau crearea unei reputații false, pregătirea sau contracararea unor evenimente sau acțiuni, promovarea intereselor conducerii partidului sau statului român, pe plan intern sau extern. După reformarea administrativă a Ministerului de Interne în 1967, acțiunile de dezinformare au fost coordonate de Serviciul “D”, că unitate specializată“. (a se vedea în acest sens Indexul de termeni și abrevieri cu utilizare frecvența în documentele Securității alcătuit de CNSAS)”, se menționează în comunicat.

De la înființarea ei, SIIJ a fost ținta celei mai crâncene și asidue campanii de dezinformare, fakenews și manipulare din perioada post-comunistă, campanie purtată atât pe plan extern, cât și pe plan intern, al cărei vârf de lance a devenit actualul ministru al justiției, subliniază judecătorii.

„Acestei structuri de parchet nu i s-a dat nici măcar șansa să funcționeze la parametri normali, fiind sabotată încă de la început atât din interiorul cât și din afară justiției, o mașînărie uriașă de propagandă și manipulare fiind angajată în a promova minciuni nerușinate și sfidătoare cu privire la SIIJ. Motivul tuturor acestor atacuri împotriva SIIJ este clar pentru oricine are curajul să vadă și să spună adevărul: protejarea de răspundere a magistraților care, o parte dintre ei în cârdășie cu serviciile secrete, au comis abuzuri împotriva unor români. Reacția împotriva SIIJ se înscrie în acțiunea constantă de 30 de ani a statului român de a-i proteja pe cei care, dețînând puterea statului, au abuzat și nenorocit români. Nici pentru morțîi, rănițîi și abuzurile de dinainte de 1989, nici pentru abuzurile din ultimii 30 de ani, se vede că cei din conducerea statului român nu vor să fie angajată răspunderea vreunui abuzator”, subliniază asociația de magistrați.

Leave a Comment