Google

Jandarmii vasluieni au primit drapelul de lupta

Written on:iulie 19, 2015
Comments
Add One

jandarmiSâmbătă, 18 iulie, începând cu ora 10.00, în Centrul Civic din municipiul Vaslui s-a desfăşurat ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de jandarmi judeţean General de brigadă Mihail Racoviţă Vaslui.
La ceremonial au participat subunităţi constituite din militari ai Inspectoratului de jandarmi judeţean Vaslui, precum şi Unitatea apecială jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională Bucureşti şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române. Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa inspectorului general al Jandarmeriei Române, gl.mr.Mircea Olaru şi a reprezentanţilor instituţiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui colaborează.

Activitatea a debutat cu întâmpinarea inspectorului general al Jandarmeriei Române, care a primit raportul inspectorului şef al I.J.J. Vaslui, colonel Paul Smîntînă. După sosirea Drapelului de luptă, a fost oficiată slujba religioasă de către un sobor de preoţi condus de preotul protopop Adrian Chirvase. A urmat prezentarea Decretului prezidenţial nr. 282 din 18 februarie 2015, iar general Mircea Olaru i-a înmânat Drapelul de luptă inspectorului şef al I.J.J.Vaslui.
Rostirea jurământului militar şi defilarea comandantului cu Drapelul de luptă au fost urmate de alocuţiunea inspectorului general al Jandarmeriei Române, care a prezentat mesajul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

La sfârşitul manifestării, subunităţile au defilat în faţa oficialităţilor, iar Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române a susţinut un concert în Centrul Civic.

Conform Legii nr. 34 din 1995, Drapelul de luptă se acordă marilor unităţi şi unităţilor militare, prin decret al Preşedintelui României, la propunerea ministrului apărării naţionale, a ministrului de interne sau a directorului Serviciului Român de Informaţii.
La data de 18 februarie a.c., preşedintele României a semnat decretul de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui

Drapelul de luptă, simbol al onoarei, gloriei şi vitejiei militare, este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi numai la anumite ceremonii militare – de Ziua Naţională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar sau la funeralii militare. Ori de câte ori este scos, Drapelul de luptă este apărat de garda drapelului, formată din 7 membri – comandantul gărzii, militarul port-drapel şi 5 însoţitori.

Leave a Comment