Google

Jandarmeria Vaslui, la ceas de bilanț!

Written on:ianuarie 13, 2022
Comments are closed

Pe 13 ianuarie a.c., la sediul unității, în sistem videoconferință s-a organizat și desfășurat  Evaluarea activității și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, în anul 2021. Activitatea s-a desfășurat în cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare, în prezența domnului Onofrei Daniel, prefectul județului Vaslui și a reprezentanților structurilor MAI din județ. Din partea conducerii Jandarmeriei Române a fost prezent în videoconferințădomnul colonel Trășcălie Lucian,șeful DirecțieiLogistică din cadrul Inspectoratului General. Inspectorul șef al I.J.J. Vaslui, colonelul Păvăloaiea Gheorghiță, a prezentat raportul sinteză al evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul inspectoratului, rezultatele obținute în anul 2021, iar la final, obiectivele, sarcinile și atribuțiile, precum și prioritățile pentru anul 2022. Anul 2021 a impus adaptarea misiunilor și a eforturilor instituționale, în funcție de măsurile stabilite ca răspuns la amenințările de ordin epidemiologic în perioada de prelungire succesivă a stării de alertă iar activitatea desfășurată a urmărit îndeplinirea obiectivelor planificate, executarea cu responsabilitate și profesionalism a misiunilor și atribuțiilor specifice, inclusiv adoptarea unor măsuri instituționale pentru gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19.

Astfel, în anul 2021, pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică structurile operative ale Jandarmeriei Vaslui au executat un număr de 10832de misiuni specifice. Pe timpul misiunilor desfășurate au fost constatate 188 de fapte de natură penală șiau fost aplicate un număr de 4586sancțiunicontravenționale. O importanță deosebită a fost acordată activităților de prevenire, fiind desfășurate în total un număr de 172 de astfel de acțiuni, atât în mediul școlar cât și la adunările publice. Pe linia punerii în executare a actelor procedurale emise de organele de urmărire penală/instanțe de judecată au fost executate un număr total de 503 mandate de aducere. În ceea ce privește paza și protecția  instituțională, supravegherea și ordinea publică în zona obiectivelor din competență, s-a asigurat paza unui număr de 16 obiective.

În final, invitații au apreciat activitatea desfășurată de jandarmii vasluieni în anul 2021, iar inspectorul șef, domnul colonel Păvăloaiea Gheorghiță i-a asigurat că și în anul 2022 Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui va fi un partener de încredere pentru instituțiile cu care cooperează,dar și pentru cetățeni.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Sorry, the comment form is closed at this time.