Google

Jan Întâiul a decretat: La Huși banii se măsoară cu „droaia”

Written on:martie 1, 2018
Comments
Add One

Senzaționalul s-a descoperit în orașul dintre vii. Un premiu mondial este prea mic pentru invenția lui Jan Întâiul, premarele care este de la Huși, un târg de oameni vrednici, micuț și cochet. Descălecând în fruntea urbei dintre vii, de câțiva ani, după ce a pupat clanțele ușilor mai multor partide politice din România capitalistă, premarele care este Jan Întâiul a făcut o descoperire senzațională. Se întorc pe-acolo pe unde sunt și înaintașii, oameni de toată isprava, de altfel, ba chiar încearcă să-i fie recunoscători pentru că a pus urbea dintre vii în lista localităților cu inventatori de talie mondială. Fenomenul s-a petrecut după ce Jan Întâiul a făcut o gândire strategică pentru ridicarea pe cele mai înalte culmi de civilizație și progres a târgului pe care-l administrează temporar. Recent, Descălecătorul Jan Întâiul, că-i primul în toate cele ce sunt, au fost și vor fi pe aceste meleaguri, a descoperit o nouă unitate de măsură pentru bani și anume „droaia”. Ce monede virtuale? Ce invenții? Care oameni de știință? Toți și toate sunt zero pe lângă megadescoperirea făcută de premarele care este de la Huși. Crescând pe malurile Prutului plivind „harpacica” și alte legume de folos în bucătăria tradițional-moldovenească și peste tot în lume, după ce a făcut vreo 10 ani de studii aprofundate în știința care folosește ac și ață pentru a coase chiloței cu mânicuță sau nu, Jan Întâiul a reușit să facă o invenție epocală. Reporterul nostru la fața locului n-a mai rezistat și l-a întrebat direct (e adevărat c-a folosit o întrebare la modă, dar tâmpită):

– Domnule primar cum comentați invenția pe care tocmai ați făcut-o?

– Domnule reporter, m-am gândit mult dacă să lucrez la invenție sau în folosul urbei care m-a ales în frunte și frământările științifico-fantastice au învins. Acum pot să mă declar mulțumit că eu am adus la Huși o „droaie” de bani.

– Domnule primar, n-am auzit până acum de asemenea unitate de măsură pentru bani. Nici măcar ceapa ori alte legume nu se măsoară cu „droaia”. Ceapa, de exemplu, se măsoară cu „legătura”, dacă-i ceapă verde, cu „grămăjoara” dacă-i „harpacică” și așa mai departe. Despre bani mai știam că se măsoară altfel, dar megadescoperirea dumneavoastră, care sunteți cel dintâi în toate cele ce sunt, dă peste cap toate calculele celor mai importanți oameni de știință din lume. Astăzi pot fi mândru că am privilegiul de a vedea în fața mea un inventator de talie mondială. Cum vă simțiți în noua poziție?

– Nici chiar așea, da’ dacă nu te lasă în pace opoziția asta de două parale snopu’ m-am apucat și eu de lucru și iată ce-a ieșit. Păi cum să mă ia pe mine la întrebări niște din ăștia care cică-s în opoziție?

Nota Redacției: Fie vorba numai între noi și … restul lumii: reporterul nostru a cam exagerat că-i învățat cu limba de lemn, dar acesta-i alt subiect. Trebuie să mai spunem că dialogul a avut loc prin geamul mașinii, iar premarele care este ședea pe „pană” ca un adevărat descălecător care este și reporterul nostru n-a „întins” vorba că era un crivăț afară de numa’, numa’.

Și așa urbea dintre vii, de la capătul Uniunii Europene ajunge pe primul loc în lume. Vom reveni cât de curând cu reacțiile și opiniile marilor cancelarii ale lumii. (Tăntălăul de serviciu)

Leave a Comment