Google

Iveștenii au motive de bucurie

Written on:august 20, 2019
Comments
Add One

dig

Iveștiul de astăzi este ca un mic oraș, vrednicia oamenilor și iscusința administrației locale în frunte cu primarul Dumitrache Nistor aducând această comunitate de lângă Bârlad la un nivel de dezvoltare fără precedent.

dav

Gospodarii satelor din Moldova au fost și sunt într-o întrecere permanentă. Dintotdeauna truda și iscusința născută din greutăți le-au fost lumini călăuzitoare. Frumusețea satului e dată de hărnicia gospodarilor și la Ivești lângă Bârlad călătorul găsește o comună care nu diferă de oraș. Cu mic cu mare s-au mobilizat iveștenii în urmă cu ceva timp ca să-și pună în frunte pe cel mai aprig care vrea să dezvolte întreaga zonă, aducând condițiile din oraș în bătătura lor, așa ca să fie și ei în rând cu Europa. Mulți tineri din Ivești au lucrat în străinătate și au văzut nivelul și condițiile de trai de acolo. Dorința lor când au venit acasă a fost să facă la fel. Au găsit omul potrivit pentru așa ceva și l-au ales primar. Au ales bine.  Comuna Ivești din județul Vaslui este exemplu de manual în ceea ce privește dezvoltarea. Cam rar întâlnești investiție de 5,5 milioane lei la drumuri într-o comună cu aproape 5.000 de locuitori. Fiindcă veni vorba de populația comunei, aici se vorbește de creșterea numărului de locuitori, în timp ce multe sate se depopulează. An de an, la Ivești se realizează investiții de amploare, dar ultimii ani au însemnat asfalt pe fiecare drum de interes local, utilități, adică nivel de trai în creștere.

dig

Pe 18 august s-a desfășurat ediția cu numărul 13 a sărbătorii comunei. Iată că numărul 13 nu a adus ghinion ci reușite de excepție la ivești. A devenit un obicei ca la sărbătoarea comunei să participe senatoarea Gabriela Crețu.

dav

Când soarele verii a trecut de amiază și parcă dogoarea s-a mai domolit a început ediția cu numărul 13 a sărbătorii comunei Ivești. Primarul Dumitrache Nistor a fost invitat să le vorbească localnicilor care l-au aplaudat sincer pentru reușitele de până acum. Cel mai important obiectiv în mediul rural îl reprezintă drumurile. La Ivești se află în lucru un proiect de 5,5 milioane lei pentru modernizarea prin asfaltare a 26 de drumuri de interes local. „Se lucrează la investiția aceasta și nu vine iarna fără să terminăm șanțurile betonate astfel ca toți gospodarii să fie mulțumiți. Avem apoi un alt proiect de 9,9 milioane lei pentru aducțiunea cu gaz metan la Ivești. Aș putea spune că-i un proiect de suflet al meu. Sunt convins că-l vom realiza și pe acesta ca pe toate celelalte făcute până acum”, a spus primarul Dumitrache Nistor în aplauzele gospodarilor locului.

dig

Cum să fie nemulțumiți iveștenii când pe toate ulițele vezi asfalt, când școlile sunt modernizate, când comuna în ansamblu se dezvoltă și mulți orășeni vin să se stabilească aici, iar prețurile proprietăților au explodat? „An de an vin cu plăcere aici la Ivești. E frumos când vezi cum o comunitate se dezvoltă în ritm susținut. Felicitări primarului și ddumneavoastră și la mulți ani”, a spus dna senator Gabriela Crețu.

Apoi sărbătoarea și-a continuat programul cu muzică și multă voie bună. De remarcat faptul că administrația locală sprijină fenomenul folcloric tradițional și noul Ansamblu Rapsozii Iveștiului a cules apluaze furtunoase la sărbătoarea comunei. (B. A.)

Leave a Comment