Google

Ionel Ciubotaru, un primar de carieră

Written on:februarie 3, 2016
Comments
Add One

Roznov primar netLa Roznov în judeţul Neamţ realitatea parcă-i alta, parcă suntem într-o altă Românie. Putem spune fără să greşim că oraşul Roznov, cel mai tânăr oraş al judeţului Neamţ, este condus de un primar profesionist şi asta se vede la tot pasul.

Demnitate, onoare şi respect, aceştia sunt termenii care i-au condus activitatea lui Ionel Ciubotaru pe parcursul celor aproape două decenii în care a ocupat funcţia de primar al oraşului Roznov. Ionel Ciubotaru a câştigat primul mandat în urmă cu 16 ani, când, în calitate de fiu al Roznovului, a vrut să se implice mai mult în soluţionarea problemelor cu care se confruntau oamenii, iar în acest moment se declară mulţumit de proiectele realizate, de aspectul pe care l-a obţinut oraşul în timp, proiecte care au dus la transformarea comunei Roznov în oraş.

16 ani de realizări pentru locuitorii din Roznov

În ultimii 16 ani, în Roznov, s-au materializat numeroase proiecte care au modernizat această zonă. Infrastructura, utilităţile, învăţământul, sunt doar câteva dintre capitolele care s-au finalizat în acest timp, de când Ionel Ciubotaru se află în fruntea comunităţii. În momentul în care s-a desfiinţat spitalul din Roznov, situaţie întâlnită în multe oraşe mici din ţară, Ionel Ciubotaru a ştiut să dea o altă destinaţie clădirii economisind în acest timp bani care ar fi trebuit să-i cheltuie pentru conservarea imobilului. Acum, aici funcţionează un cămin pentru bătrîni în care 50 de bunici beneficiază de toate condiţiile unui trai decent.

Asigurarea infrastructurii pentru transport în condiţii foarte bune şi nu în ultimul rând asigurarea utilităţilor, apă, canal, gaz, au fost alte priorităţi atât pentru edilul oraşului cât şi pentru consiliul local. În acest sens, putem spune că s-au asfaltat o mare parte din drumurile principale ale oraşului şi această activitate continuă şi în prezent pentru că mai sunt în derulare şi alte proiecte. Au fost construite două poduri peste albia râului Cracău şi s-a făcut în acelaşi timp regularizarea acestui râu. Un alt proiect foarte important a fost acela de aducţiune a gazelor naturale în oraş şi racordarea cetăţenilor la reţea. „La fel ca în 2015 şi anul acesta se va lucra la extinderea reţelei cu încă 5 km”, a spus primarul Ionel Ciubotaru.

De asemenea, în curtea bisericii Sfântul Ilie, din Chintinici, s-a construit un muzeu etnografic în stil specific zonei, pentru a srăta frumuseţea traiului pe aceste meleaguri, pentru a arăta cum trăiau bunicii şi străbunicii.

O altă realizare a actualului primar şi a Consiliului Local este înfiinţarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Roznov, care în momentul actual deserveşte 11 localităţi învecinate.

„Învăţământul a fost şi este principala noastră preocupare…”

O altă investiţie importantă este construirea unui bloc prin Agenţia Naţională a Locuinţei (ANL) în care s-au oferit tinerilor 20 de locuinţe.

O altă preocupare a edilului este învăţământul. Primarul Ionel Ciubotaru spune: „Învăţământul a fost, este şi va fi principala noastră preocupare, a mea şi a consiliului local. Asfel că şcolile au fost modernizate şi dotate cu mobilier nou, echipamente şi materiale didactice pentru desfăşurare în bune condiţii a învăţământului”.

Pentru viitor, primarul Ionel Ciubotaru are în vedere terminarea lucrărilor în curs şi începerea altora, care vor duce în continuare la dezvoltarea oraşului şi creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. Continuarea şi modernizarea infrastructurii, continuarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare şi terminarea lucrărilor la staţia de epurare în satul Chintinici. ,,După înfiinţarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Roznov dorim înfiinţarea Judecătoriei şi a Parchetului în oraşul Roznov”, a spus actualul edil al oraşului. Deasemeni, se are în vedere costruirea unui alt bloc prin ANL, a unei baze sportive, modernizarea stadionului şi multe alte obiective.

Proiecte de milioane de euro pentru modernizarea liceului

În sudul judeţului Neamţ Liceul Tehnologic Gheorghe Ruset Roznovanu rămâne cea mai importantă unitate de învăţămînt având şi un număr mare de elevi. În fapt, unitatea de ani buni are în patrimoniu şi fosta şcoală silvică, acum şcoală profesională, spaţiu de învăţământ care are nevoie de investiţii. Edilul Ionel Ciubotaru vrea să pună în practică două proiecte mari privind modernizarea spaţiilor de învăţămînt de la liceu. Astfel la şcoala profesională se va executa o amplă lucrare care vizează demolarea actualei construcţii şi construirea unul alt spaţiu. Tot în acest proiect se include şi construcţia unei săli de sport. Un alt proiect este cel de reabilitare a clădirii liceului şi a gimnaziului, inclusiv anveloparea spaţiilor, pentru a se reduce cheltuielile de întreţinere. De curînd primăria a achiziţionat o centrală termică de mare capacitate care va deservi toate spaţiile liceului. De asemenea şi drumurile comunale sunt în atenţia admnistraţiei locale. În acest scop există un proiect de asfaltare a 11 kilometri de drum comunal, din care 2,5 kilometri vor fi pentru Chintinici.

Majoritatea cetăţenilor din Roznov au doar cuvinte de laudă despre edilul lor şi sunt convinşi că atât timp cât în fruntea comunităţii se va afla Ionel Ciubotaru oraşul Roznov va înflori de la o zi la alta. „Avem un primar de nota 10”, a spus Elena G, o doamnă trecută de prima tinereţe din oraşul Roznov. (Un amplu reportaj de la Roznov citiţi în ediţia tipărită a regionalului Informatorul Moldovei, care poate fi găsit, cel mai uşor, la factorii poştali, prin abonament).

Leave a Comment