Google

Investește în viitorul tău – înscrie-te la trainingul internațional Lideri pentru Europa

Written on:noiembrie 1, 2020
Comments
Add One

Toată lumea vorbește despre dorința celor ambițioși de a ajunge să fie lideri. A fi lider nu este doar o funcție sau un statut pe care să ți-l dorești, este mult mai mult și înseamnă să dispui de o pregătire specifică care te învață cum să te pregătești, să te formezi și să muncești la dezvoltarea calităților personale pentru a ajunge să fii un exemplu de ascultat și de urmat în cercul tău de prieteni, colegi și ulterior în comunitatea ta.

Trainingul internațional „Lideri pentru Europa” te poate ajuta să faci pași importanți în acest sens. Trainingul va avea loc în perioada 13 – 20 noiembrie 2020 la Iași. Trainingul internațional ”Lideri pentru Europa” face parte din proiectul cu același titlu, proiect coordonat de Asociația EuroDEMOS și co-finanțat de Primăria Municipiului Iași. Anul acesta programul activităților include sesiuni în sală și sesiuni online, fapt ce vine în ajutorul celor care nu pot sau nu sunt prezenți în Iași din cauza condițiilor actuale de protejare a sănătății cauzate de pandemia COVID19. Am discutat cu Ana-Cristina Zacornea, Președinte Executiv EuroDEMOS și coordonatorul proiectului despre ediția din acest an.

Reporter: „De ce un astfel de training?”

EuroDEMOS: „O societate democratică funcțională implică în mod imperios și necesar participarea activă a indivizilor la viața comunității. Proiectul, în ansamblul lui, contribuie efectiv la dezvoltarea de competenţe civice și sociale în rândul cetățenilor din Municipiul Iași, cu accent pe generația tânără, competențe esențiale în capacitatea de a se implica efectiv în dezvoltarea comunității locale dând dovadă de solidaritate şi interes în identificarea și rezolvarea de probleme ale comunității.

Un om poate avea cea mai bună pregătire din lume, o minte pătrunzătoare și toate ideile bune la el, dar, fără inteligență emoțională, nu va fi un lider în adevăratul sens al cuvântului. Inteligența tradițională și abilitățile tehnice au importanța lor pentru un leadership puternic, însă, rețeta succesului nu ar putea fi completă fără educarea inteligenței emoționale. Procesul nu este greu, dar cere timp, și mai mult decât atât, implicare în activități coordonate de specialiști. Siguranța beneficiilor personale în timp merită tot efortul.”

Reporter: „Cine sunt formatorii?”

EuroDEMOS: „Formatorii internaționali, așa cum ne-am obișnuit tinerii participanți, lucrează împreună cu formatori și lucrători de tineret din România. Aceștia sunt persoane cu o bogată experiență și rezultate în proiecte de tineret și totodată cu o importantă expertiză pe domeniile lor de activitate. De exemplu, trainerul din Macedonia de Nord lucrează la Ministerul Apărării, este formator NATO și se implică constant în proiectele societății civile; trainerul din Belgia lucrează în prezent la Parlamentul European, dar experiența și expertiza și le-a dobândit prin mulți ani de implicare în societatea civilă din Slovenia prin coordonarea de proiecte pentru tineri sloveni și europeni, în calitate de președinte de ONG.

Pentru a-i cunoaște pe ceilalți formatori invit pe cei care ne citesc să acceseze pagina de facebook EuroDEMOS.”

Reporter: „Ce aduce nou această ediție?”

EuroDEMOS: „Proiectul Lideri pentru Europa este anul acesta la a VI-a ediție. Fiecare ediție a fost o reușită atât prin organizare, cât și prin rezultatele tinerilor participanți după finalizarea trainingului. Anul acesta echipa de coordonare din cadrul Asociației EuroDEMOS și-a propus ca trainigul internațional să aibă loc în format hibrid, cu sesiuni în sală și în spațiul virtual.”

Reporter: „Ce informații dobândesc participanții la training?”

EuroDEMOS: „Trainingul va introduce participanților strategia Uniunii Europene pe tineret pe perioada 2019-2027 – „Implicarea, conectarea și responsabilizarea tinerilor” și va aborda cele 3 teme principale ale strategiei europene de tineret și tehnici de leadership de succes. Trainingul va crea un cadru deschis de educație non formală între tineri, lucrători de tineret și experți pe teme de interes pentru generația tânără, privind rolul educaţiei non formale în dezvoltarea competenţelor sociale şi civice și oportunităţi de implicare la nivel local, naţional şi european.”

Reporter: „Cine poate participa la trainingul Lideri pentru Europa?”

EuroDEMOS: „Trainingul este adresat tinerilor din Iași sau aflați la studii în Iași cu vârsta între 14 – 25 ani pe baza înscrierii la training prin completarea formularului de pe pagina de facebook a Asociației EuroDEMOS – www.facebook.com/eurodemos. Menționez că participarea este gratuită pentru toți participanții selectați.”

Reporter: „Aveți deja definit programul sesiunilor trainingului Lideri pentru Europa?”

EuroDEMOS: „Da. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 13 noiembrie 2020, orele 16:00 – 18:00. Sesiunile cu participarea tinerilor și trainerilor în sală vor avea loc în weekend-ul 14 -15 noiembrie, în intervalul orar 10:00 – 17:00 în Iași, iar sesiunile din online sunt programate a fi susținute în săptămâna 16 – 19 noiembrie, în intervalul orar 18:00 – 20:00. Oferirea certificatelor de participare va avea loc vineri, 20 noiembrie 2020. Locația și programul ceremoniei urmând a fi anunțate celor ce vor participa la training.”

În concluzie, organizațiile active găsesc modalități pentru a-și dovedi utilitatea și a valorifica competențele de interes comunitar adaptându-se sau reinventându-se pentru a depăși cu succes impedimentele provocate de pandemia cauzată de Covid19.

Leave a Comment