Google

Învățământul este cea mai mare responsabilitate a comunității vasluiene

Written on:mai 24, 2019
Comments
Add One

Alegerea Vasluiului pentru derularea concursului național de chimie Petru Poni nu este întâmplătoare; comunitatea vasluiană are valori.

Două manifestări științifice de importanță națională arată că Vasluiul ocupă o poziție importantă pe harta învățământului românesc.

Concursul național de chimie Petru Poni și Congresul de istorie a medicinei au făcut din Vaslui centru al excelenței, recunoscând la nivel național calitatea învățământului pe aceste meleaguri pline de istorie, dar și dezvoltarea de care a beneficiat orașul în ultimii 7-8 ani.

„Vasluiul s-a obișnuit în ultimii ani cu lucruri frumoase, am avut olimpiade naționale și alte manifestări științifice importante, iar acum a venit rândul ca orașul nostru să fie gazda Concursului național de chimie Petru Poni. Asta arată că aici sunt oameni de valoare și vasluienii sunt gazde bune. Nu e întâmplătoare alegerea. Sunt convins că elevii cei mai buni vor câștiga, însă câștigători sunt vasluienii, cadrele didactice și învățământul de calitate. Fiindcă veni vorba de învățământ, ne preocupă în mod constant acest domeniu și ne creează cea mai mare responsabilitate. Primăria se implică, pentru ca elevii să aibă condiții bune de studiu, să se formeze ca oameni utili societății și să crească frumos. Vasluiul a dat mereu, dragi profesori, elevi și oaspeți, oameni de valoare. Așa este și acum. De aceea spuneam că nu e întâmplătoare alegerea Vasluiului pentru desfășurarea Concursului național de chimie Petru Poni. Dragi elevi mult succes și tuturor vă doresc să vă simțiți bine la Vaslui“, a spus primarul municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl în deschiderea lucrărilor Concursului național de chimie Petru Poni.

Totodată, președintele comisiei de concurs, Ștefan Tomas a avut cuvinte de încurajare pentru elevi și aprecieri pentru comunitatea vasluiană. Municipiul Vaslui este, așadar, pe harta științei la nivel național.

Mediul academic al medicinei din toate timpurile a venit la Vaslui

Congresul de istorie a medicinei se derulează la Vaslui în perioada 23-25 mai. Este o reușită de excepție a echipei din fruntea Primăriei Vaslui pentru că a convins mediul academic de importanța zonei și de calitatea deosebită a oamenilor acestor locuri pline de istorie.

Pe acordurile muzicii Coralei Fantasia, un medalion al Vasluiului, care a îmbogățit sufletele tuturor celor prezenți, au început, la Vaslui, joi 23 mai, lucrările Congreslui de istorie a medicinei. Mari numei ale medicinei naționale și mondiale au venit la Vaslui pentru a participa la eveniment și au rămas încântați de frumusețea orașului.

Așa cum relatam în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 22 mai 2019, săptămâna 20-25 mai este de foc pentru Vaslui, însă reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse de municipalitate pentru modernizarea orașului pe toate planurile. Reportajul pe larg îl citiți în ediția print a ziarului regional Informatorul Moldovei.

Leave a Comment