Google

Întâlnirea Anuală a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est și Republica Moldova, în 16 mai, la USAMV Iași

Written on:mai 14, 2014
Comments
Add One

16 mai - Invitatie Intalnire Clubul FermierilorEvenimentul va avea loc vineri, 16 mai 2014, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, cu începere de la ora 11.00.

Aflată la cea de-a treia ediţie, Întâlnirea Anuală a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est este onorată de participarea domnului Daniel Constantin, Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prezent și la edițiile precedente. Domnia sa va prezenta Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, măsurile ce vizează dezvoltarea rurală, modificările pentru fermieri și prioritățile programului și va intra în dialog direct cu fermierii.

Clubul Fermierilor AGRALIM este o comunitate profesională susținută și dezvoltată pe lângă Târgul pentru Fermieri AGRALIM de organizatorul profesionist de evenimente ABplus Events. La această ediție a întâlnirii anuale de club sunt așteptați 600 de invitați, fermieri și asociații agricole din regiunea de Nord-Est și Republica Moldova, companii care vin în sprijinul acestora, autorități ale administrației publice centrale și locale, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul dezvoltării regionale și reprezentanți mass-media.

Focus pe situația agriculturii din regiune, în prima parte a întâlnirii anuale de club

Reprezentanții regiunii de Nord-Est și marii fermieri vor avea discuții tehnice despre agricultura din regiune în cadrul Întâlnirii Anuale a Clubului Fermierilor AGRALIM. Astfel, prima parte a întâlnirii va avea ca focus situația agriculturii în fiecare din cele 6 județe ale regiunii de Nord-Est.

Ca noutate față de edițiile precedente, invitații (fermieri, tehnicieni și proprietari de ferme) din județele Moldovei vor prezenta exemple de succes în sectorul vegetal, zootehnic, procesare, piscicultură și pomicultură și bune practici în managementul fermelor, iar speakeri vor fi: Bogdan Pantazi- Agrocomplex Lunca Pașcani, Iași; Carmen Gavrilescu – Agricola Internațional, Bacău; Liviu Rotaru – Comcereal, Botoșani; Nicu Temciuc – Alfabit, Botoșani; Mihai Tărâță – TCE 3 Brazi, Neamț; Ovidiu Mutescu – Anivo’s, Suceava; Bogdan Manea – Mărul de aur, Vaslui; Traian Atanasiu – Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, Suceava. Au confirmat participarea următorii reprezentanți ai companiilor care susțin prezentări: Iulia Grădinaru, Director Marketing Europa de Est, reprezentant al Partenerului de eveniment Caussade Semences; Ana Maria Ionescu, Responsabil Piața PRO, BRD; dr. Marius Laurențiu Eftene, Director Marketing Biochem.

Cea de-a doua noutate a întâlnirii este reprezentată de participarea unei delegații din Republica Moldova constituită de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din Republica Moldova și Federația Națională a Fermierilor din Republica Moldova, asociații ai căror reprezentanți vor avea o intervenție în programul întâlnirii.

Leave a Comment