Google

Industriile creative – motor al bunăstării

Written on:mai 17, 2015
Comments
Add One

Kasta Morrely Creative entrepreneurshipAsociaţia culturală de apărare a drepturilor omului Kasta Morrely a desfășurat proiectul european „Creative Entrepreneurship – Successful Career for Youth” dedicat dezvoltării antreprenoriatului în industriile creative. Acest proiect a fost finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Acțiunea centrală a proiectului a fost training-ul european ce a avut loc în perioada 18 – 28 noiembrie 2014 în Iaşi. În cadrul training-ului au fost implicaţi 28 de lideri şi lucrători de tineret din Portugalia, Lituania, Slovenia, Turcia, Bulgaria, România, Macedonia și Polonia. Ținând cont de rolul foarte important pe care îl au industriile creative în dezvoltarea sustenabilă a comunităților vă invităm să citiţi câteva impresii ale participanţilor internaţionali, la finalul trainingului european.

Alexandre Coutinho, Portugalia: Am venit la acest proiect pentru această temă dar şi să cunosc celebra organzaţie Kasta Morrely. Apreciez profesionalismul implementării programului şi faptul ca a fost totul bine structurat prin informaţiile aplicative transmise. Pot zice că totul  a fost perfect. Pe viitor în proiectele pe care le voi organiza cu ONG-ul meu voi urma cele învăţate aici, mediul de colaborare favorabil creat între participanţi cât şi cooperarea între organizatori şi participanţi.

Mirjana Grkovska, Macedonia: Consider că proiectul este foarte util, am învăţat noi metode de a ne dezvolta creativitatea noastră și a altora. Mi-a plăcut că a fost un nou mod de a învăţa pentru mine, că am fost implicaţi în fiecare activitate şi invitaţii şi trainerii ne-au transmis informaţii practice. Consider că a fost un mod de success de a desfăşura activităţile. Deasemeni a fost nou pentru mine pentru că nu m-am gândit până acum în acest mod la antreprenoriat, ca modalitate de a câştiga experienţă folosindu-ți creativitatea.

Marcin Madej, Polonia: Proiectul este util dar important este acum şi comportamentul nostru după acest training, cum folosim metodele şi informaţiile ca astfel să fie întradevăr util şi practic. Tema proiectului este deasemeni importantă deoarece în opinia mea în ziua de azi mulţi antreprenori nu sunt creativi. A fost o modalitate bună să ne dezvoltăm ablităţile practice privind antreprenoriatul şi voi continua cu încredere învățată să desfăşor activităţi de dezvoltare a creativităţii.

Ugne Uzupyte, Lituana: Mi-au plăcut activităţile, sesiunile cu adevărat au fost informative şi mă bucur pentru că nu ştiam detalii utile despre antreprenoriatul creativ. Am avut multe de învăţat, am fost mereu motivaţi şi energizaţi şi organizatorii ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie. Datorită interculturalităţii, implicarea în proiect m-a făcut mai conştientă de utilitatea diversității culturale la nivel european. Cred că ar trebui mai multe astfel de proiecte pentru ca tinerii să fie mai informaţi şi mai motivaţi.

Gürsel Gunay, Turcia: Ştim că la organizatia Kasta Morrely sunt cercetători culturali de succes foarte experimentaţi în training-uri europene. Am avut încredere în renumele lor şi mă bucur că sunt aici. Sunt director de şcoală şi văd că tinerii nu au idei creative şi de antreprenoriat din cauza carențelor educaționale. Îmi doresc să învăţ tinerii din jurul nostru despre antreprenoriat, despre oportunităţile existente, cum sa aibă idei noi şi creative, perspective şi soluţii noi pentru probleme vechi și încrederea în ei. Proiectul a fost foarte bine organizat de la început până la sfârşit. Suntem recunoscători pentru ospitalitatea primită, ne-am simţit confortabil pe parcursul întregului training şi vă multumesc foarte mult.

Martin Jarc, Slovenia: Am venit să învăţ mai multe despre antreprenoriatul creativ pentru că în ziua de azi tinerii îşi găsesc greu o slujbă şi trebuie să creem soluţii creative. Mi-a plăcut proiectul, trainerii și informaţiile au fost la cel mai înalt standard, mi-au placut metodele şi exerciţiile, lucrul în echipă, mi-a plăcut schimbul intercultural şi să aflu despre obiceiuri şi tradiţiile altor ţări. Îmi place şi oraşul gazdă. Iaşul este un oraş frumos, cu locuri istorice şi oameni mereu doritori să ajute. Pe viitor voi fi mai implicat, pentru că prin dezvoltarea abilităţilor poţi să îşi găseşti un drum care să ţi se potrivească. Consider acum că este foarte important să nu te opreşti niciodată să înveţi.

Boyan Stavrev, Bulgaria: Mi-am dorit să mă familiarizez cu tema antreprenoriatului dar şi să dezvolt cooperarea cu Kasta Morrely. Antreprenoriatul creativ este foarte important pentru societatea noastră de azi şi este bine să dezvoltăm acest subiect. Proiectul a fost organizat într-un mod profesionist, metodele au fost inovative. Mi-a plăcut în mod special evenimentul public intercultural, a fost ceva deosebit şi nu am mai văzut astfel de activităţi în programul Erasmus+ dar şi noile oportunităţi create prin informațiile aplicative. Mă simt motivat, inspirat, energizat şi plec cu energie pozitivă. Este foarte important ca românii să cunoască păreri ale unor specialiști din alte țări despre utilitatea industriilor creative ca soluție la îndemâna tuturor pentru a-și construi o viață prosperă.

Leave a Comment