Google

Inca un „gainar” dupa gratii

Written on:februarie 11, 2014
Comments
Add One

puscarie aUn bărbat de 27  ani, din comuna Zorleni, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 zile, pentru comiterea a 2 infracțiuni de furt calificat și a unei tentative la infracțiunea de furt calificat.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Bârlad, cu sprijinul celor din cadrul Biroului Ordine Publică, au desfășurat în lunile ianuarie-februarie a.c. mai multe acțiuni pe linia combaterii furturilor din locuințe săvârșite pe timpul nopții. În cursul unei astfel de acțiuni, în noaptea de 08/09.02.2014, polițiștii au prins în flagrant 2 tineri, imediat după ce au sustras mai multe bunuri din 2 locuințe  de pe raza municipiului Bârlad. Au fost identificați ca fiind V. Sterian, de 27 ani, din comuna Zorleni și L. Ionuț, de 26 ani, din municipiul Bârlad. Asupra lui          V.Sterian, polițiștii au găsit un cutter cu lungimea de aproximativ 25 cm.  Aceștia nu au putut justifica proveniența bunurilor, motiv pentru care au fost conduși la sediul poliției.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de investigații criminale au stabilit următoarea succesiune a evenimentelor:  în noaptea de 08/09.02.2014, V.Sterian și L.Ionuț au intrat fără drept în curtea unei locuințe din municipiul Bârlad, iar dintr-o anexă a acesteia, au sustras o bicicletă (valoarea acesteia fiind de 1000 lei). După comiterea acestui furt, cei 2 au pătruns pe o ușă neasigurată, într-o altă locuință din apropiere. Au intrat în camera în care dormeau 2 persoane de sex feminin, de unde au sustras un telefon mobil și 2 genți cu bunuri personale, prejudiciul în acest caz fiind de 800 lei.

Polițiștii au mai stabilit faptul că, în noaptea de 14/15.08.2013, V.Sterian, în timp ce încerca să sustragă o autoutilitară parcată pe o stradă din municipiul Bârlad, a fost surprins de 2 persoane. El a fost identificat de polițiștii bârlădeni și cercetat în stare de libertate pentru tentativă la infracțiunea de furt calificat. Cei 2 au fost reținuți de către polițiști pe bază de ordonanță pentru 24 ore. Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de L. Ionuț, iar V.Sterian a fost prezentat la Judecătoria Bârlad cu propunere de arestare preventivă. Instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare pe o perioadă de 30 zile.  L.Ionuț este cunoscut cu antecedente penale pentru furt.

V.Sterian are antecedente penale pentru tâlhărie. De asemenea, acesta este bănuit de polițiști că ar fi pătruns fără drept în 2 locuințe din municipiul Bârlad în noaptea de 27/28.01.2014, prin același mod de operare, în timp ce proprietarii dormeau. Fiind surprins de către aceștia, a părăsit în grabă locuințele, reușind să sustragă din una dintre acestea bunuri în valoare de aproximativ 3000 lei. Polițiștii continuă cercetările pentru probarea întregii activități infracționale a celor 2 tineri.

Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă:

– Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile;

– Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior;

– Este necesară asigurarea locuinţelor cu elemente de securitate;

În mediul urban – utilizarea mijloacelor tehnice şi de siguranţă modernă (montarea unor interfoane şi utilizarea corectă a acestora, montarea sistemelor de alarmă în locuinţe, asigurarea locuinţelor cu sisteme de închidere greu penetrabile etc.).

În mediul rural – adoptarea măsurile minime de autoprotecţie (aplicarea unor sisteme de închidere a locuinţelor şi anexelor gospodăreşti, construirea unui gard împrejmuitor pe tot perimetrul proprietăţii, montarea de gratii/grilaje la ferestrele camerelor poziţionate spre stradă etc.);

– Nu păstrați sume mari de bani în interiorul locuinței.

În situația în care aveți suspiciunea că persoane necunoscute au pătruns în locuință, apelați  Numărul Unic de Urgență 112 !

Leave a Comment