FC Voluntari – FC Botoșani 2-0

Ilfovenii au fost mai pragmatici și au câștigat meritat, urmând să joace cu FCU Craiova, pentru un loc în finala care asigură ultimul loc în Europa. Meciul decisiv pentru accederea în barajul preliminar de Conference League s-a disputat într-un anonimat total. Doar câteva pâlcuri de spectatori în tribunele stadionului „Anghel Iordănescu” din Voluntari și inconfundabilele cântece devenite virale din repertoriul galeriei conduse de nea Gică: „Voluntari ale, ale, pentru tine fac orice” și „Viața mea o împart alături de Voluntari”.

Neînvinși de 11 meciuri, ilfovenii au intrat pe teren, în primul rând, cu misiunea să țină în frâu elanul moldovenilor, conștienți că doar victoria îi poate duce în barajul pentru Europa. Trupa lui Stoican a controlat mingea în prima parte a reprizei, dar gazdele au fost mai pragmatice. O pasă filtrantă a lui Nemec l-a găsit pe Sigurjonsson la limita ofsaidului, între Țigănașu și Pius. 

Mijlocașul islandez l-a întors scurt pe Țigănașu, la marginea careului mare și a șutat plasat la rădăcina barei (23). Gol verificat și validat de VAR, 1-0. Este a zecea reușită pentru Sigurjonsson în cele 35 de meciuri jucate în fotbalul românesc. 

Selecționerul Edward Iordănescu, prezent la lojă, ar fi vrut să-l vadă în prim-plan pe Mailat. Botoșani a avut două ocazii mari, ratate de Petro (13) și Pinson (37). Oamenii lui Stoican caută golul de trei etape. E și greu fără să tragi pe poartă 45 de minute.

Voluntari a intrat cu 1-0 la vestiare și cu un pas mai aproape de un iminent baraj cu FCU Craiova pentru finala de Conference League cu locul 3 sau 4 din play-off.

La reluare, Botoșani a riscat totul pe cartea atacului. Moldovenii au jucat multe mingi în careul gazdelor, au produs cornere, dar marile ocazii s-au consumat tot la poarta lor. Ducan a avut câteva intervenții extraordinare și a salvat cel puțin două goluri. Nici schimbările nu l-au ajutat pe Stoican. Voluntari a gestionat corect finalul partidei, iar oaspeții n-au prins deloc poarta.

Mai mult de atât, ilfovenii au mai și marcat o dată în prelungiri. Ricardinho, cu entorsă la gleznă, i-a subtilizat de sub nas mingea lui Ducan, ieșit din careu și a înscris în poarta goală.

Echipa lui Liviu Ciobotariu și-a asigurat locul în pre-barajul de Conference League, unde va juca împotriva celor de la FCU Craiova. Meciul se va juca într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate.

„Am făcut un joc bun. Mă bucur că suntem la trei victorii consecutive, nu am luat gol de două etape. Ratăm însă foarte mult. Am realizat primul obiectiv, primul baraj pentru Conference League. Echipa arată bine, suntem neînvinși de 12 meciuri. Vom trata serios meciul cu Chindia, pentru a termina înaintea Craiovei și a juca barajul pe teren propriu”, a spus la finalul partidei antrenorul gazdelor, Liviu Ciobotariu.
„Ne doream să jucăm barajul pentru Conference League. Voluntari a meritat calificarea. Trebuie să tratăm serios ultimul meci. Ne-am dorit, dar adversarii au fost mai buni, cel puțin în seara asta. A fost un sezon bun pentru noi, pentru că ne-am menținut în prima ligă. Îi felicit pe jucători”, a spus Flavius Stoican, antrenorul FC Botoșani. 
„Am avut două obiective în play-out, să ne salvăm și să prindem barajul de Conference League. Anul viitor putem să ne luptăm pentru play-off”, spune optimist Victor Dican, mijlocaș la FC Botoșani. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.