Google

În târgul Ieșilor Mihăiță și Cozeta și-au ridicat poalele politicii în cap

Written on:aprilie 4, 2021
Comments
Add One

Pamflet

„Mincinoșii de modă nouă” este piesa ce rulează cu mare succes zilele acestea în târgul Ieșilor. Lume, lume, ce se petrece în târgul Ieșilor seamănă cu o scenetă de la spitalul din Bucium. Asta însă nu se pune.

Liberal până-n fundul ființei din dotare, cu principii solide de viață politică și de viață în general, condamnând din toată ființa ciuma roșie, cu destui euroi primiți cadou de la mama pensionară cu o pensie de aproape 1.000 lei lunar, Mihăiță de la Ieși s-a dat în spectacol iarăși. Recent a dat ultimatum „libertinilor” useroplusiști privind constituirea unei alianțe „pentru ridicarea pe noi culmi de dezvoltare și progres a capitalei Moldovei”. Romantic, nu? Am spus romantic pentru că tot Mihăiță vorbea de o căsătorie din interes. Ba chiar a făcut comparație cu alianțele boierilor din trecut. Cum căsătoria cu ăștia de-s mai liberi în comportament și, așa cum spune și Europa, cu sex incert, e greu de pus în practică, pentru că este imposibil de spus cine-i bărbatul și cine-i femeia, Mihăiță și Cozeta și-au ridicat pe rând poalele politicii în cap. Asta ca să fie mai sexoși.

Al doilea personaj principal din piesa „mincinoșii de modă nouă”, așadar, este Cozeta de la usrplus. Revoluționară în tot ce ține de obiceiurile „învechite” ale omului din cele mai vechi timpuri și până azi și cu atât mai mult ale poporului român, că tot Europa desființează tații și mamele și pune în loc pe oricine se înturlucă cu oricine, fie femei sau bărbați, Cozeta se dă greu la discuții cu Mihăiță și chiar vrea să se dea la fund cu toată gașca de consilieri locali ai usrplus. Drept pentru care Mihăiță a uitat de căsătoria promisă și a trecut la amenințări. Cine-l bagă în seamă însă? Omul vrea să manevreze bugetul destul de mărișor al Iașiului scoțând castanele din foc și cu mâinile partenerului, respectiv Cozeta. Partenerul însă urlă că ea cu hoți și cumătri cam refuză să facă alianțe. Altfel spus, Cozeta vrea și ea nește funcții gras plătite și nește comisioane pentru analfabeții din dotare. Dacă usrplus a pus miniștri niște cozi de topor, fără școală, șomeri înainte de a fi miniștri, apoi analfabeții de la Iași de ce să fie lăsați deoparte de la bugetul public? Are dreptate partenerul că e vremea lor, a șomerilor care vor și ei să sugă măduva ciolanului public. Iar acum să se opună Mihăiță, care și el este specialist în acest sport, parcă e prea de tot. Cam acesta este subiectul poveștii „mincinoșii de modă nouă”. Se anticipează un meci greu zilele acestea, cu înjurături „moderne” de o parte și de alta, iar finalul va fi apoteotic pentru ieșeni. Haosul va pune stăpânire pe capitala Moldovei. Că a fost cool de votat schimbarea se vede acum de la o poștă. Studenții au rămas fără gratuitățile pe care le aveau. Se mai umblă pe ici pe colo prin punctele esențiale și la veniturile altora, dar asta mai puțin contează. Contează cel mai mult că Mihăiță pesedist de când a intrat în politică a renegat ciuma roșie și s-a trecut la galbeni că e cool, iar poporul botanist a votat cu mincinoșii de modă nouă pentru că e cool. Acum vor trage ponoasele.

Leave a Comment