Google

În plină criză financiară, Guvernul a organizat o paradă militară spectaculoasă

Written on:iulie 23, 2020
Comments
Add One

Țara geme și baba se piaptănă. Guvernul Iohanis-Orban doi și un sfert iubește parangheliile. Când numărul infectaților cu noul virus a ajuns la o mie pe zi, guvernanții s-au gândit că e momentul de o paradă foarte scumpă. De fapt ce să ceri unor loaze care aleargă după imagine mai ceva decât regimul comunist?

O ceremonie militară și religioasă fastuoasă a fost organizată în București la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor, luni, de Sfântul Ilie, cu ocazia sărbătorii Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. La eveniment au fost etalate cele mai puternice și frumoase aeronave ale Ministerului Apărării, iar costurile pentru o asemenea paranghelie sunt uriașe.

Toată floarea cea vestită a PNL, în frunte cu politrucul șef Iohanis, a luat parte la megaparada din București.

„În semn de omagiu pentru eroii aviatori, la verticala monumentului vor trece aeronave militare din dotarea Forțelor Aeriene Române, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, aeronave civile din dotarea {colii Superioare de Aviație Civilă și Aeroclubului României din subordinea Ministerului Transporturilor, o aeronavă de transport pasageri din dotarea Tarom, aeronavele echipei independente de acrobație aeriană Iacării Acrobați, precum și aeronave civile din dotarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli”, spuneau înaintea evenimentului oficialii MApN.

Dispozitivul de zbor a fost compus din aproximativ 15 aeronave militare ale Forțelor Aeriene Române de tip F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 Puma, IAR-99 Standard, IAR-99 șoim, 3 elicoptere tip Mi-17 și EC-135, o aeronavă Cessna VC-560 aparținând Ministerului Afacerilor Interne, 3 elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informații, o aeronavă Tecnam 2006 și o aeronavă Piper Seneca V aparținând școlii Superioare de Aviație Civilă, 2 aeronave BN-2A Islander și o aeronavă Beechcraft King Air 90 aparținând Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli, o aeronavă B737 aparținând Tarom, 3 aeronave tip IAK- 52 aparținând echipei independente de acrobație aeriană din România, 5 aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României.

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților.

La 17 iunie, în urmă cu 110 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepție proprie pe teritoriul țării noastre.

1.000 de bucăți pe zi

Guvernanții se sparg în …avioane iar pandemia face ravagii în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus recent că situația merge spre mai rău, existând o creștere continuă a cazurilor active, pentru că persoanele care se vindecă de COVID-19 sunt mai puține decât cele care se îmbolnăvesc.

„Noi primim date din mai multe zone și, bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația rea. Acolo sunt niște proiecții pentru scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat.

Leave a Comment