Google

In doar 30 de minute, au fost descoperite la P.T.F. Galaţi-rutier aproximativ 26.000 de ţigarete ascunse in două maşini

Written on:decembrie 4, 2014
Comments
Add One

tigari ascunse inmasina 1Poliţişti de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier impreună cu lucrători vamali au descoperit, in doar 30 de minute, aproximativ 26.000 de ţigarete, ascunse in autovehiculele conduse de doi participanţi la trafic.

Miercuri 3.12.2014, in jurul orelor 01.30, s-a prezentat in Punctul* de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in ţară, conducand autoturismul marca Volskwagen, cetăţeanul roman Marian B. V., in varstă de 26 ani, domiciliat in judeţul Galaţi.

La aproximativ 30 de minute, s-a prezentat in acelaşi punct* de frontieră, conducand autoturismul marca BMW, Valerii C., in varstă de 19 ani, cetăţean R. Moldova.

Pentru valorificarea unor informaţii, privind faptul că autoturismele sunt folosite pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea de controale amănunţite asupra celor două mijloace de transport.

Pe timpul controalelor efectuate, in primul caz cainele de serviciu OFA a sesizat prezenţa mirosului specific de tutun, echipa de control comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali descoperind ascunse, in vederea sustragerii de la controlul vamal, intr-un locaş special amenajat in rezervorul pentru combustibil al autovehiculului 10.000 de ţigarete mărcile Plugarul şi Ashima, iar la cel de-al doilea autoturism, echipa comună de control a descoperit, ascunse in pneuri, 15.800 de ţigarete marca Plugarul.

Conform prevederilor legale, in ambele cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, in valoare totală de 5.692 lei, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi in valoare totală de 15.000 lei. Totodată, in primul caz a fost reţinut şi autoturismul, in valoare de 8.840 lei, in vederea confiscării, acesta avand locaş special amenajat pentru ascunderea ţigărilor.

Leave a Comment