Google

Ilegalităţi la frontieră

Written on:iunie 10, 2015
Comments
Add One

BMWPolitistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au intocmit lucrare penala unui barbat care conducea un ansamblu de vehicule inmatriculat in Franta, care nu avea drept de circulatie pe drumurile publice din Romania.

In data de 8 iunie a.c., in jurul orei 18.30 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pentru a iesi din tara, cetateanul din R. Moldova Veaceslav C., in varsta de 46 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca Renault si o remorca, inmatriculate in Franta.

La controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca asigurarile auto tip carte verde eliberate pentru autocamion si remorca sunt expirate din data de 05.06.2015 si ca  inspectia tehnica a remorcii este, de asemenea, expirata.

Pe numele barbatului, politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

Certificat de inmatriculare fals depistat la controlul de frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au intocmit lucrare penala unui barbat din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontiera un certificat de inmatriculare fals pentru semiremorca pe care o tracta.

In data de 8 iunie a.c., in jurul orei 18.30, la P.T.F. Albita/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul din R. Moldova Vasile R., in varsta de 45 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca Mercedes si o semiremorca, ambele inmatriculate in Romania.

Deoarece lucratorii nostri au avut suspiciuni cu privire la masa vehiculului inscrisa in certificatul de inmatriculare al semiremorcii, au efectuat verificari suplimentare in urma carora au stabilit faptul ca semiremorca are masa proprie de 7400 de Kg si nu 8400 de Kg cum este inscris in certificatul de inmatriculare.

In legatura cu cele constatate, Vasile R. a declarat ca are doar calitatea de sofer al societatii in cauza si ca nu are cunostinta despre faptul ca in certificatul de inmatriculare al semiremorcii este modificata masa proprie.

Politistii de frontiera au intocmit in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infratiunilor de uz de fals si fals material in inscrisuri oficiale.

Amenda de 16.000 lei aplicata unei firme de transport persoane

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au sanctionat o firma de transport din R. Moldova cu amenda contraventionala in valoare de 16.000 lei pentru ca nu a respectat obligatiile legale care ii incumba.

In data de 8 iunie a.c., in jurul orei 19.00, la P.T.F. Albita/I.T.P.F. Iasi, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru a intra in tara, in calitate de pasagere ale unui autocar apartinand unei firme de transport din R. Moldova, cetatenele din R. Moldova  Lilia S., in varsta de 38 de ani si  A. S., in varsta de 15 ani.

La controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca cele doua persoane nu indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a li se permite intrarea in Romania (nu  detin o viza sau un permis de sedere acordate in conditiile O.U.G. nr.194/2002), motiv pentru care nu li s-a permis intrarea in Romania, conform art. 8, alin.1, lit. a din O.U.G.194/2002.

Firma de transport a fost sanctionata contraventional, cu amenda in valoare de 16.000 lei, pentru nerespectarea de catre transportator a obligatiilor prevazute de art.7 pct. 1 din O.U.G. 194/2002, care precizeaza ca este interzisa aducerea in Romania de catre companiile de transport aeriene, navale sau terestre a strainilor fara documente de trecere a frontierei, cu documente sau vize false ori falsificate sau ascunsi in mijloacele de transport ori care nu indeplinesc conditiile prevazute la art. 6 alin. (1) lit. a) si b).

Leave a Comment