Google

Ieşean cu certificat de pregătire profesională fals la controlul de frontiera

Written on:ianuarie 9, 2022
Comments
Add One

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de pregătire profesională fals.

În data de 05 ianuarie a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, necesare trecerii frontierei, un ieşean, în vârstă de 34 de ani, care conducea un autocamion, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat colegilor noştri şi un certificat de pregătire profesională. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat că acestanu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficialeşi uz de fals.

 A testat vigilenţa poliţiştilor de frontieră şi s-a ales cu o lucrare penală

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals.

În data de 05 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  conducând un autoturism înmatriculat în Italia, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 60 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de documentele personale de identitate și un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 digital care conţine cod QR.În urma scanării codului QR s-a stabilit că datele persoanei vaccinate diferă de cele ale persoanei prezente la controlul de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deuz de falsșicomplicitate la fals material în înscrisuri oficiale,la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Leave a Comment