Google

Iasi/Spectacolele lunii noiembrie la Teatru şi Operă

Written on:noiembrie 6, 2014
Comments
Add One

teatrul national IasiTeatrul Naţional „Vasile Alecsandri” oferă ieşenilor spectacole pe alese. Vineri, 7 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala Studio Teofil Vâlcu se joacă „Variaţiuni enigmatice” de Eric Emmanuel Schmitt. Preţul unui bilet este de 22 lei. Sâmbătă, 8 noiembrie, ora 18.00, are loc „Damen Tango” de Valentina Aslanova, un spectacol de Vitalie Lupaşcu. Piesa se joacă în Sala Studio Teofil Vâlcu, iar preţul biletului este de 22 lei. „Zeul măcelului” de Yasmina Reza vine pe 9 noiembrie, de la ora 18.00, în aceeaşi sală şi cu acelaşi tarif la bilete.

Din program
Marţi, 11 noiembrie, aduce „Pană de automobil” de Friedrich Dürrenmatt, de la ora 18.00, în Sala Studio Teofil Vâlcu. În Sala Mare a Teatrului Naţional, pe 13 noiembrie, de la ora 19.00, se joacă „Tartuffe” de Molière. Preţul biletelor variază între 16 şi 40 lei, în funcţie de locul din sală. „Acasă, în miezul verii” de Tracy Letts este pusă în scenă tot în Sala Mare a Teatrului Naţional, pe 15 noiembrie de la ora 19.00. Piesa nu este recomandată persoanelor sub 14 ani, preţul unui bilet fiind cuprins între 16 şi 40 lei. 16 şi 20 noiembrie vin cu „Arborele nopţii” de la ora 19.30, în Sala Uzina cu Teatru. Preţul unui bilet este de 22 lei. Vineri, 21 noiembrie, de la ora 19.30, în Sala Uzina cu Teatru, ieşenii pot urmări „Tanti Chanel” de Nikolai Koleada în traducerea şi adaptarea lui Ion Sapdaru. Preţul unui bilet este de 22 lei. Pe 22 noiembrie, în Sala Studio Teofil Vâlcu, de la ora 18.00, ieşenii pot urmări “Umbre-n lumina neamului”. Un spectacol de Ovidiu Lazăr în cadrul proiectului naţional “Anul Brâncoveanu”. Duminică, 23 noiembrie, ieşenii pot merge la “Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte”. Preţul unui bilet este de 22 lei, iar piesa poate fi urmărită în Sala Studio Teofil Vâlcu de la ora 18.00. Sfârşitul de lună vine cu “A murit Tarelkin!” de A.V. Suhovo-Kobâlin. Piesa se joacă în Sala Teatru la Cub, pe 27 noiembrie de la ora 19.00, preţul biletului fiind de 32 lei. Tot în Sala Teatru la Cub, pe 28 noiembrie, de la ora 19.00, doritorii pot merge la “Hieronymus”, un spectacol de Nic Ularu.

„Bărbierul din Sevilla”, la Opera Naţională
Opera Naţională Română Iaşi pune în scenă, miercuri, 12 noiembrie, opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini. Piesa, în regia lui Matteo Mazzoni şi sub bagheta dirijorului Traian Ichim, are loc în Sala Mare a Teatrului Naţional, cu începere de la ora 18.30. Preţurile biletelor variază între 10 şi 60 lei, în funcţie de locul din sală. „Bărbierul din Sevilla” este o operă bufă în trei acte, compusă de Gioachino Rossini în 1816, avându-l ca figură centrală pe Figaro. În unele situații, actul întâi și al doilea se interpretează fără pauză și sunt luate drept primul act, iar al treilea drept al doilea act. Premiera mondială a operei a avut loc pe 20 februarie 1816  la Teatro Argentina din Roma.

Leave a Comment