Google

Hoția și prostia fac casă bună

Written on:decembrie 3, 2021
Comments are closed

Pamflet

Un țepar, care a îngropat câteva întreprinderi pe motiv că erau comuniste, ca să se răzbune că și el a fost „hămăitor” la Partidul Comunist Român, e capitalist acum că așa e la modă. Ocupă  un fotoliu de consilier județean, după ce a fost ani la rând consilier local în urbea de pe Lohan, tocmai ca să-i meargă țepele în continuare. Omul spune că se dă de ceasul morții ca să reprezinte interesele celor care l-au ales în această funcție. Așa de mare este minciuna că și el refuză s-o creadă. Cine l-ar fi ales dacă era la vedere și nicidecum ascuns pe o listă de partid? Probabil că l-ar fi votat cei pe care i-a țepuit!

Cine-i țeparul ăsta guraliv? Liviu. Ați uitat cine-i Liviu. E cel mai „tare” politician de pe gârla Lohan. Povestea lui e foarte simplă și cu iz penal. Omul e chiar penal, dar „băieții” îl mai păsuiesc că mai sponsorizează din ce „adună”.

Una dintre țepele celebre pe care le-a dat Liviu i-a adus multe blesteme din partea oamenilor care s-au lăsat prostiți de vrăjeala lui de șantier.

Era o dată, demult, un complex de berbecuți pe lângă Huși, la Stănilești. Mergea bine că la berbecuți era cerere mare. Tocmai de aceea au pus ochii pe complex mai mulți hoți îmbrăcați în haine de capitaliști. Unul dintre aceștia este nimeni altul decât Liviu, specialistul în țepe. A luat cu el și un doctor în economie, făcut la apelul bocancilor doctor, evident, ca să prostească oamenii. Complexul era proprietatea oamenilor, pe o formulă de succes înainte de 1990.

Au mers acolo zile în șir ca să „negocieze” cu proprietarii. S-au dus cu gențile cu bani, că așa era democrația la început în România. Mai sunt cazuri și acum de bani la geantă, dar mai puține. Până la urmă au prostit oamenii, le-au dat câte doi poli de parale și le-au luat acțiunile. Așa au rămas cu ochii în soare oamenii iar țeparul a început „afacerile”. În vreo lună a dispărut orice urmă de berbecuț, apoi au tăiat fierul vechi și gata, au terminat afacerea „țepoasă” de la Stănilești. Oamenii și întreaga comunitate au rămas cu paguba, iar țeparul cu câștigul.

Iată cine pozează în apărătorul județului. La fiecare ședință de Consiliu Județean el strigă de ochii presei că apără interesele oamenilor. În realitate el strigă ca să-și apere țepele lui. În locul democrației, alde Liviu au instaurat un fel de ciumă galbenă. Vom reveni. (Cărăbușul Auriu)

Sorry, the comment form is closed at this time.