Google

Hoti din locuinte identificati de politisti

Written on:decembrie 7, 2014
Comments
Add One

asfalt case netPoliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 2 Vaslui şi Postului de Poliţie Soleşti au identificat şase persoane care au săvârşit infracţiuni de furt din locuinţe şi anexe gospodăreşti. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii Postului de Poliţie Soleşti au fost sesizaţi de un bărbat în vârstă de 61 ani, din localitatea Şerboteşti, comuna Soleşti, despre faptul că în noaptea de 25/26.11.2014 persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă 5.000 lei.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 2 Vaslui şi Postului de Poliţie Soleşti a rezultat faptul că banii au fost sustraşi de P. Costel, în vârstă de 29 ani şi doi minori, în vârstă de 14 ani, toţi din satul Iaz, comuna Soleşti. Cei trei l-au ajutat pe proprietarul locuinţei la treburile gospodăreşti pe timpul zilei, apoi au profitat de faptul că bărbatul a adormit şi i-au furat dintr-o borsetă suma de 5000 lei.

Poliţiştii au recuperat prejudiciul în proporţie de 50%, fiind continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Florin, în vârstă de 20 ani şi B. Adrian, de 18 ani, ambii din satul Şerboteşti, comuna Soleşti sunt cercetaţi de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 2 Vaslui şi Postului de Poliţie Soleşti pentru comiterea unei infracţiuni de furt din locuinţă. Sesizarea a fost primită de poliţişti la sfârşitul lunii noiembrie a.c. de la o rudă a proprietarului, care a constatat faptul că din imobilul nelocuit, din localitatea Şerboteşti, au fost sustrase mai multe bunuri: un motoscuter şi unelte electrice. Cele mai multe din bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti. Pe numele celor doi tineri a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Cercetările efectuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 2 Vaslui şi Postului de Poliţie Soleşti privind comiterea a două furturi dintr-o locuinţă, au dus la identificarea lui B. Mitică, de 39 ani, din satul Ştioborăni, comuna Soleşti, bănuit de comiterea acestor fapte. În lunile iulie şi august, bărbatul a pătruns fără drept într-o anexă a unei locuinţe din localitatea de domiciliu, de unde a sustras 76 l vin. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

RECOMANDĂRI pentru prevenirea furturilor din locuinţe sau gospodării:

Nu permiteţi accesul în locuinţă/gospodărie persoanele necunoscute care vă abordează sub diferite pretexte!

Rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa atunci când lipsiţi de acasă, mai ales o perioadă mai mare de timp!

Asiguraţi anexele gospodăreşti cu sisteme de închidere solide, iluminat corespunzător!

Dacă aveţi suspiciuni cu privire la o anumită persoană, contactaţi poliţistul de proximitate sau lucrătorii de la postul de poliţie; în cazuri urgente apelaţi POLIŢIA la numărul de telefon 112!

Leave a Comment