Google

Hora din străbuni aduce pe meleaguri vasluiene tradiții din toate colțurile lumii

Written on:august 3, 2019
Comments
Add One

O manifestare internațională deosebită așează pe harta folclorului mondial fosta cetate a marelui voievod Ștefan cel Mare.

Într-o frumoasă zi de vară la Vaslui, când soarele stătea să meargă la culcare, vineri 2 august a început ediția cu numărul 6 a manifestării folclorice de talie internațională Hora din străbuni. Tradiții și obiceiuri folclorice din toate colțurile lumii au poposit la Vaslui spre încântarea locanicilor și a oaspeților. „Bucuria să ne pătrundă în suflete, să fim primitori și bucuroși de oaspeții care ne-au călcat pragul. La mulți ani Hora din străbuni”, a spus primarul Vasluiului, ing. Vasile Pavăl în deschiderea manifestării.

„E o bucurie pentru toți și un reper cultural pentru județul Vaslui. Salutăm cu bucurie oaspeții din județ, din țară și din lume care au dat curs invitației de a veni la Vaslui”, a spus președintele Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu.

Prima zi a festivalului Hora din străbuni a început cu parada formațiilor pe traseul Copou-Piața Civică-Teatrul de vară. Peste tot în lume tradițiile reprezintă cartea de vizită a comunității, a regiunii și implicit a țării. Din fericire județul Vaslui e bogat în tradiții unicat în lume, iar vasluienii iubesc frumosul și sunt ospitalieri păstrând obiceiul moldovenesc.

Deschiderea manifestării a avut loc așadar în Piața Civică a municipiului Vaslui unde ansamblurile prezente au arătat frumusețea folclorului din fiecare zonă pe care o reprezintă. Continuare în ediția tipărită a ziarului regional Informatorul Moldovei, unde vor fi și ecouri ale festivalului care se încheie marți seara cu un spectacol de gală.

Leave a Comment