Google

Haos la Poliţia Rutieră Vaslui

Written on:aprilie 13, 2014
Comments
Add One

Politie circulatie masina LoganSe pare că la Poliţia Rutieră Vaslui s-ar cam verifica un prover destul de vechi: „multă carte nu se cere … să fii da’ poliţist la Rutieră obligatoriu!”

Agenţi de poliţie de la BRM Vaslui stau la pândă prin oraş ca să mai facă un ban de-o cafea. Iar undeva în apropiere de oraş viloaiele de neam prost ale aceloraşi „miliţieni” de la Rutiera din Vaslui cresc precum ciupercile după ploaie. Este vreo legătură între activitatea „miliţienilor” prin târg şi viloaie? Cine ştie poate să spună. Ştim şi noi dar nu spunem. Se aude că spre Vaslui au plecat nişte cătuşe cu o destinaţie sigură. Vor ajunge unde trebuie sau se împiedică pe drum? Totul ţine de influenţa celor cărora le sunt destinate.

Trecând la treburi mai serioase ce se întâmplă în Vaslui e grav în ceea ce priveşte circulaţia şi aplicarea amenzilor celor care au încălcat legislaţia rutieră. Poliţiştii de la BRM Vaslui fac pânde prin oraş dar în acest timp multe, prea multe artere din oraş sunt blocate de „şmecheri” cu hârburi de maşini aduse de prin occident care ştiu să cotizeze la viloaiele de neam prost pe care şi le ridică într-un ritm ameţitor „miliţienii” de la rutieră. Cine va face ordine în acest haos?

Centrul oraşului reşedinţă de judeţ este blocat, uneori se parchează pe două rânduri şi nu mai rămâne pentru mers decât o bandă pe ambele sensuri. Două intersecţii şi alte câteva treceri de pietoni din zona centrală sunt acoperite de maşini parcate aiurea. La câţiva metri mai încolo o maşină cu radar a poliţiştilor de la BRM Vaslui stă la pândă cică. Dar pe cine să „agaţe” când toţi participanţii la trafic fac un adevărat slalom printre maşinile lăsate aiurea? Aşa că tovarăşii miliţieni stau şi ard gazul statului degeaba. Dar sunt la post şi-şi încasează leafa destul de bunişoară. De ce le dă statul (muritorii de rând) leafă bunişoară? Pentru ca să nu fie tentaţi de şpagă. Aşa se întâmplă în realitate? Greu de crezut.

Zilele trecute un cetăţean a sesizat o situaţie mai mult decât aberantă. Miliţienii stăteau într-o intersecţie pe str Traian, aproape blocând circulaţia, iar pe celălalt sens venea omu’ care ne-a povestit întâmplarea. Omu’ nostru era cu o maşină mai veche, după buget. Când l-au văzut cei doi miliţieni au întrerupt discuţia veselă pe care o purtau cu nişte fetişcane şi … la treabă că poate cade ceva. Amărâtul care a avut neşansa să treacă pe acolo într-o maşină ce se pretează a fi oprită n-avea de unde să dea şpaga de rigoare, drept care care un agent din ăştia făcut la apelul bocancilor îi spune după ce scrie o amendă grasă: „pe onoarea mea că aş fi scris avertisment dar comportamentul dvs nu a fost …” Mai clar de atât se putea spune?

Ulterior am aflat că pe agentul care şi-a pus „onoarea” în joc l-ar chema Guralivu Constantin. E tânăr, avid după un trai mai bun, ca toată lumea de altfel şi tov agent îşi foloseşte toate capacităţile dobândite în timp pentru a-şi îndeplini scopul său în viaţă.

Şi fiindcă vorbeam de strada Traian, nu putem trece cu vederea că şi această stradă importantă este blocată de cei care parchează aiurea, iar majoritatea trecerilor de pietoni sunt pur şi simplu acoperite de maşini. Pietonii traversează strada cu frică, trecând printre maşini. Miliţienii „superpregătiţi” de la poliţia rutieră Vaslui nu văd aceste aspecte. Ei stau la „agăţat” ca să-i îndeplinească nobilul scop care-i urmăreşte zi şi noapte. Ce să-i faci, „renumeraţie după buget” nene Iancule! Vom reveni.

Leave a Comment