Google

Haos în Basarabia, falimentul ţării bate la uşă

Written on:februarie 3, 2016
Comments
Add One

Basarabia Protest netFalimentul ţării bate la poarta Basarabiei. Micuţa republică din dreapta Prutului nu poate rezista financiar numai din contribuţiile propriilor cetăţeni. Europa nu mai dă bani în Basarabia, România lui Iohanis, pas cu pas, a spus pas alocării unei sume de bani fraţilor de peste Prut. În aceste condiţii, statul moldovean e cu sacul gol. Nu mai are bani de pensii şi salarii. Cei din stradă, adică Dodon, Usatâi şi alţi aşa zişi politicieni strigă că vor alegeri anticipate pentru a prelua puterea pe fondul nemulţumirilor popoulaţiei. De fapt, despre care populaţie vorbim? De cei care sunt plătiţi de Usatâi, cu câte o sută-două de lei moldoveneşti, adică 20-30 lei româneşti, pentru a îngheţa în centrul Chişinăului? Mulţi dintre protestatari nici nu ştiu pentru ce au ieşit în stradă, mai bine spus pentru ce au fost aduşi cu autocarele acolo. Dar sunt în stradă, iar liderii lor îi învaţă să spună că vor alegeri anticipate.

Singura soluţie viabilă pentru Basarabia este unirea cu România. Basarabia nu are resurse naturale, nu are companii mari care să contribuie la bugetul de stat, în Basarabia s-a furat cam tot ce era de furat. Dacă n-au fost resurse ca-n România, în Basarabia s-au furat banii din bănci. Asta e situaţia reală. Pe când în România se fură, vorba proverbului, de 2000 de ani şi tot mai este de furat! România poate să trăiască singură, dacă mai vinde niscaiva aur ori alte metale preţioase, ceva petrol de prin Marea Neagră, lemn din munţi şi aşa mai departe. Revenind la Basarabia, trebui spus foarte clar că statul moldovean are sacul gol şi nu mai are bani măcar pentru a se întreţine, pentru a plăti lefurile angajaţilor proprii şi pensiile. Apropo de pensii, câţi ştiu ce înseamnă o pensie bună în Republica Moldova? Vă spunem noi că o pensie considerată bună în Republica Moldova se ridică la 200-300 lei româneşti. Iar preţurile la toate produsele şi serviciile, cu excepţia combustibililor, ţigărilor şi băuturilor, sunt mult mai mari ca-n România. Dar statul nu mai are bani nici măcar pentru aceste pensii amărâte care sunt mai mici decât majoritatea ajutoarelor sociale româneşti, care se dau, de regulă, unor puturoşi pentru ca primarul să aibă voturi.

De asta spuneam că singura soluţie pentru Basarabia este unirea cu România. Din păcate, nu se poate înfăptui şi direcţia spre care se îndreaptă Basarabia este falimentul. Crede cineva că ruşii lui Dodon vor da bani în Moldova? Putin a lăsat pe întuneric şi fără apă potabilă Crimeea, teritoriu anexat nu demult la Rusia cu ajutorul armelor, pentru că nu are bani. Putin are în Rusia muritori de foame cu duiumul. Putin are deja opoziţie şi-n Moscova pentru că moscoviţii nu mai beneficiază de produsele occidentale cu care au fost învăţaţi. În aceste condiţii, Putin moare de mila moldovenilor! Să fim serioşi! (Continuarea comentariului o citiţi în ediţia tipărită a regionalului Informatorul Moldovei)

Leave a Comment