Google

Guvernul susține consolidarea sistemului anti-doping prin politici de prevenție

Written on:mai 6, 2019
Comments
Add One

Guvernul României sprijină prevenirea și combaterea dopajului în sport șiconsolidarea sistemului anti-doping internațional, a declarat Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, luni, la Palatul Parlamentului, la o reuniune a experților organismelor internaționale din domeniul anti-doping, organizată în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Cea de-a 46-a întâlnire a Comitetului European Ad Hoc pentru Agenția Mondială Anti-Doping (CAHAMA) și cea de-a 50-a Reuniune a Grupului de Monitorizare a Convenției Anti-Doping a Consiliului Europei sunt organizate între 6 și 8 mai, la București, de către Consiliul Europei în cooperare cu Secretariatul General al Guvernului, prin Agenția Națională Anti-Doping.

La sesiunea oficială de deschidere a lucrărilor au participat mai mulți oficiali români, printre care Constantin Bogdan Matei, Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Daniela Coța, Consilier de Stat pe probleme de tineret și sport al Prim-Ministrului României, și Adrian Mlădinoiu, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Rolul nostru, al Guvernelor, este de a promova sportul ca mod de afirmare și de protejare a sănătății publice, a educației morale a tinerilor, precum și de a susține lupta anti-doping prin politici publice preventive și instituții pregătite. Vă asigur de întregul sprijin al Guvernului României în prevenirea și combaterea dopajului în sport și în consolidarea sistemului anti-doping internațional”, a declarat Toni Greblă.

Secretarul General al Guvernului a precizat că Agenția Națională Anti-Doping a elaborat Strategia Națională Anti-Doping și un plande acțiune pentru implementarea acesteia.

Activitatea Laboratorului de Control Doping are o misiune foarte importantă în eradicarea dopajului în sport și practicarea sportului în condiții de fairplay. Este, de altfel, singurul laborator din Europa de Est acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping și a fost recent redeschis”, a precizat Toni Greblă.

Lucrările de la București au adus laolaltă peste 100 de participanți, reprezentând la nivel înalt atât autoritățile naționale din cele 52 de State-Părți la Convenție, cât și partenerii instituționali cu atribuții în domeniu la nivel internațional: Agenția Mondială Anti-Doping, Comisia Europeană, Comitetul Internațional Olimpic, UNESCO și alte entități partenere în efortul global de prevenire și combatere a dopajului în sport.

Leave a Comment