Google

Guvernul se declară împotriva antisemitismului, xenofobiei și intoleranței

Written on:octombrie 7, 2019
Comments
Add One

În cadrul vizitei de lucru din SUA, prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut în data de 26 septembrie întrevederi cu Ronald Lauder, Președintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, Rabinul șef al orașului New-York, precum și cu Malcolm Hoenlein, vicepreședinte al Congresului American Evreiesc.

În cadrul convorbirilor, premierul a evidențiat importanța Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei și a oricăror alte forme de manifestare a intoleranței.

Guvernul României va continua acțiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului și a combaterii negaționismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București, dar și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului. Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenția Guvernului României și a reprezentat o direcție prioritară a Președinției române a Consiliului UE 2019.

Totodată, premierul român a mulțumit pentru implicarea constantă a organizațiilor evreiești în susținerea acestor proiecte și și-a exprimat speranța că de același sprijin vor beneficia susținerea candidaturii României la OCDE și  liberalizarea regimului de vize de călătorie către SUA pentru cetățenii români, două obiectivele de interes deosebit pentru Guvern.

De asemenea, prim-ministrul României a subliniat oportunitățile mediului de afaceri din țara noastră, măsurile guvernamentale de stimulare a investițiilor și proiectele care vor putea fi realizate în parteneriat public-privat.

La rândul său, președintele World Jewish Committee, Ronald Lauder, a subliniat valențele deosebite ale cooperării dintre România și Statele Unite ale Americii, dar și dintre România și Statul Israel.

Continuare în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei.

Leave a Comment