Google

Guvernul Iohanis-Orban a dat 100 de ordonanțe în jumătate de an

Written on:iulie 8, 2020
Comments
Add One

După ce a cumpărat protestatarii de profesie, că strada e goală acum, chiar dacă a înflorit corupția și nepotismul, Guvernul Iohanis-Orban conduce ilegal și imoral prin ordonanțe de urgență.

Președintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, arată că în numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de ordonanțe de urgență (OUG)  văzut vreodată în România. Recent a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului cu numărul 100.

Centenarul ordonanțelor premierului Orban

În Monitorul Oficial al României tocmai ce s-a publicat OUG 100!

Da, stimați concetățeni, în numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de ordonanțe de urgență văzut vreodată!

La 25 iunie 2019, Ludovic Orban spunea următorul lucru legat de această practică: <<Mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonanţe de Urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului>>.

Apoi, la începutul mandatului, premierul Orban s-a angajat în fața românilor, a Parlamentului și a Președintelui României că va implementa <<toate recomandările>> Comisiei de la Veneția; că nu va adopta în exces ordonanțe de urgență pentru modificarea legislației în vigoare.

Dar în noiembrie 2019, când au preluat guvernarea, salvatorii liberali ai democrației nu au pus capăt <<abuzului>> de ordonanțe de urgență pe care îl invocau. Dimpotrivă, l-au consolidat!

Recordul absolut de sfidare a poporului îl reprezintă, de departe, angajarea răspunderii politice a Guvernului pe bugetul României, urmată de noaptea lungă a ordonanțelor de urgență. Au fost atunci adoptate 25 de ordonanțe, deși, la începutul ședinței de Guvern, pe ordinea de zi figurau doar două.

Domnule Orban, la <<ceas de sărbătoare>>, ne spuneți când ați mințit? În opoziție, când invocați Comisia de la Veneția și cereați interzicerea prin Constituție a ordonanțelor de urgență sau la putere, de când ați început să le pierdeți șirul?

Cred că Parlamentul trebuie să își fixeze drept obiectiv respingerea tuturor Ordonanțelor de Urgență emise de guvernul actual, incapabil să ia măsuri de relansare a economiei țării. În această vară, Parlamentul va lucra în sesiune extraordinară și poate dezbate în procedură de urgență orice lege care să contribuie la protejarea și bunăstarea cetățenilor români!

Ajunge cu sfidarea!

Cu fiecare zi care trece, Ludovic Orban ține morțiș să ne arate că rămâne ipocritul numărul 1 din spațiul public de după 1989. Da, acest domn se află în politica românească de 30 de ani.

Respectul față de lege, față de instituțiile fundamentale ale statului, achiziții transparente sau meritocrație, sunt pentru Ludovic Orban doar sloganuri de campanie electorală. Nu sunt valori care să ghideze un politician ajuns să conducă destinele României. Sigur, nu chiar de capul lui, ci cu sprijinul nemijlocit al președintelui Klaus Johannis.

Premierul a jignit în mod constant și fără precedent orice instituție care a îndrăznit să facă ce spune legea și s-a opus intereselor de partid ale clientelei PNL. Au fost luate pe rând la țintă: Curtea Constituțională, Consiliul pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului și, mai nou, instanțele de judecată.

Mă miră lipsa de reacție a partenerilor europeni față de derapajele grave de la democrație, săvârșite de Orban prin atacarea instituțiilor care îndrăznesc să îsi respecte rolul constițutional, precum și față de excesul ordonanțelor de urgență. Din păcate, această lipsă de reacție va îngroșa rândurile celor care vorbesc de dubla măsură practicată sau tolerată de Bruxelles”, spune Robert Cazanciuc.

PNL este noul PCR

Fostul premier Victor Ponta a condamnat sâmbătă adoptarea de către guvernele Ludovic Orban I si II a unui număr de o sută de ordonanțe de urgență în câteva luni de guvernare deși înainte să ajungă la putere liberalii spuneau că ar interzice OUG-urile.

„NESIMTIRE MAXIMA ! Guvernul Orban a dat 100 de ordonante de urgență în primele 6 luni din 2020!!! Nu este singurul record negati. Mai deține recordul de ordonanțe date într-o zi (25). Mai deține recordul atacării la CCR de către PNL a propriilor ordonanțe. Mai deține recordul celor mai multe ordonanțe declarate neconstituționale. Dar nu le pasă. Nu dau doi bani pe Constituție sau pe oameni!

În 2017 Ludovic Orban anunța că <<ar interzice ordonanțele de urgență>>. În 2020 a emis deja 100 în primele 6 luni (25 într-o seară)!!!

Mai au în față doar Avocatul Poporului și Curtea Constituțională. Mai grav e că România s-a autosuspendat din martie de la CEDO. Nu cred că mai revine. PNL este noul PCR.  În 2021 o să termine și cu Avocatul Poporului și cu CCR. Apoi o să ne uităm la Coreea de Nord să vedem ce mai avem de făcut !

PS – haterii și oamenii cu gândire puțină și hrăniți cu Propagandă au mereu un singur răspuns la criticile mele: <<lasă Ponta că și tu ai făcut la fel>> Așa că le răspund deja : NU am făcut niciodata la fel ca Orban! Niciodata! Ca exemplu, în 2015 am adoptat 52 de ordonanțe de urgență (Orban a dat deja 100 și încă nu e 1 iulie)! Așa că mai gândiți puțin că nu vă strică!”, a spus recent Victor Ponta.

Leave a Comment