Google

Grija de popor şi grija de propriul buzunar…

Written on:decembrie 12, 2015
Comments
Add One

iohanisRomânilor le-au lipsit perioade lungi conducători care să aibă grijă de ei. Ne trebuie un preşedinte şi un premier care să se uite la popor. Ne trebuie un preşedinte care să nu se gândească la schimbarea veselei de la Palatul Cotroceni cheltuind numai pe linguri vreo 30.000 de euro. Ne trebuie un preşedinte care să spună cu subiect şi predicat că statul a reuşit să recupereze cel puţin un miliar euro care a fost furat. Vedem doar joaca de-a arestările, poporul gustă interceptări şi se satură din acestea, că-s spumoase. Ce conducători sunt aceştia care şi-au crescut de câteva ori lefurile, iar când vine vorba de un funcţionar acesta poate trăi şi cu 800-900 lei lunar?

Finlandezii vor să dea venit minim garantat la tot poporul. E o ţară mai mică decât România, iar ca resurse nu cred că se poate compara. În România, se fură miliarde euro de către politicieni şi nici măcar bani de salarii decente nu sunt, ca să nu mai vorbim de ajutoare sociale de 800 euro lunar. Elveţienii vor să dea ajutoare sociale de 2.500 euro lunar. În România însă majoritatea celor care muncesc sunt muritori de foame. N-o să-mi spună cineva că o leafă de 1.000-1.500 lei lunar ajunge pentru a se întreţine o familie de trei persoane, chiar dacă ar lucra ambii părinţi.

România a avut şi încă mai are bogăţii imense care ar permite statului să acorde ajutoare sociale decente. Au furat rezervele de petrol, încă de pe timpul guvernării Năstase. Înainte de Năstase, Convenţia Democrată a pus cruce multor fabrici ale statului care produceau şi aveau piaţă de desfacere. Au furat băncile importante din România după care cică le-au privatizat. Revin la petrol şi reamintesc faptul că România încă mai are destule rezerve, dar şi faptul că redevenţele, adică banii pe care trebuie să-i primească statul pentru că a dat altcuiva să exploateze petrolul, sunt foarte mici. Mai pe înţelesul tuturor, statul ar trebui să ia o căruţă de bani pentru petrol dar nu ia decât vreo roabă cel mult. A venit alt premier şi iarăşi nu se aude ceva de stabilirea unor redevenţe normale, ca statul să nu fie păgubit. (Continuarea analizei o citiţi în ediţia tipărită a ziarului nostru regional INFORMATORUL Moldovei). (Continuarea analizei o citiţi în ediţia tipărită a ziarului nostru regional INFORMATORUL Moldovei). Dacă nu-l găsiţi la chioşc cu siguranţă îl găsiţi la Poşta Română ca abonament lunar. Cel mai ieftin ziar ca dvs să puteţi citi cel mai cătuat ziar din Moldova.

Leave a Comment