Internetul e plin de promisiuni fără acoperire, de analfabeți care vor să se îmbogățească peste noapte din bani publici. De fapt, toți cei care s-au adunat acum și s-au încolonat la spus minciuni pe facebook și prin presa de orice fel urmăresc să fure din banul adunat din truda fiecăruia. Crede cineva că toți care se înghesuie să candideze și pentru asta inventează partide peste partide sunt îngrijorați de soarta comunităților locale, de bunăstarea oamenilor, în general? Cine crede se înșeală amarnic. Dacă ar fi oameni de bună credință, atunci de ce ar cheltui sume enorme ca să mintă populația? Fruntașii AUR și alții ca ei, care au făcut partide ca să se chivernisească ei, plătesc bani foarte mulți pentru a isca scandaluri peste tot. Prin scandal se construiește? Prin scandal se creează bunăstare? De unde vor lua banii pe care-i cheltuie acum? Din bugetul public, adică de la cei mulți, după ce vor fi aleși. E clar, deci, că mulți dintre cei care se propun candidați și cheltuie sume imense acum se gândesc că vor recupera banii furând din banii celor mulți. Apropo de cheltuieli, așa cum spuneam și cu altă ocazie, AUR face campanie electorală de ceva timp fără să primească vreo sancțiune, chiar dacă legea interzice expres campania electorală în afara perioadei prevăzute. La Botoșani, AUR a împrăștiat zilele trecute mii de pliante electorale. Ce fac instituțiile statului care veghează la respectarea legii? De unde vor „recupera” auriștii sumele foarte mari de bani pe care le cheltuie acum? Din subvenția pe care o acordă statul nu se pot deconta cheltuieli electorale făcute în afara perioadei electorale. Așa că, toți care vor fi aleși în funcții vor băga adânc mâinile în bugetul statului. Cine dintre români ar fi de acord să dea din munca lui așa din „patriotism”? Crede cineva că Simion dă din munca lui de dragul „patriotismului” sau al unirii ori din alte motive invocate cu diverse ocazii? Cine crede se înșeală. Simion caută să adune averi nemăsurate pe persoană fizică nicidecum să dea de dragul naționalismului.

Vedeam într-o primărie de comună cum intră 2 indivizi cu telefoanele pornite pe filmat și întreabă primarul de ce refuză să stea de vorbă cu ei, cu toate că primarul arătase deschidere. Oamenii erau plătiți ca să facă scandal. Cine câștigă din asta? Câștigă oare comunitatea? Nicidecum. Câștigă o funcție candidatul partidului care plătește scandalurile. În acest caz e vorba de AUR. Interesant este că auriștii se dau creștini, se dau naționaliști, dar oare creștinii sunt scandalagii? Creștinii urmăresc să facă rău tuturor ca să trăiască ei bine? Singura concluzie este că oamenii umblă după averi nemăsurate pe care să le facă din bani publici, adică din munca tuturor.

Altul, tot pe internet, se promova ca și candidat AUR la alegerile europarlamentare, cu toate că încă nu a început campania electorală. Oare instituțiile statului ce fac? Campania electorală se face în perioada stabilită prin lege. Totodată, cei mulți ar fi bine să priceapă că aparițiile publice cu care sunt intoxicați acum, inclusiv așa zisele proteste ori vizite „înalte”, sunt plătite din bani publici. În loc să beneficieze poporul plătitor de taxe și impozite de un kilometru în plus de asfalt sau de apă la robinet beneficiază, pe banii lui, de minciuni îmbrăcate în cel mai scump ambalaj. Toate așa zisele știri sunt plătite cu sume amețitoare ca să fie difuzate de televiziuni sau site-uri ori publicații tipărite.

Alegerea, prin definiție, înseamnă să cântărești între două sau mai multe variante. Dacă unul a demonstrat că are soluții pentru a devolta o comunitate, cum să te duci după „fenta” altuia care promite ceva irealizabil? Închei cu o întrebare. Câți bani a dat AUR pentru a împânzi internetul și televiziunile cu așa zisul guvern din umbră care, culmea, e alcătuit din tot felul de analfabeți? (Viorel BOGDAN)