Google

Gheorghe Popa, un primar pentru oamenii din comuna vrânceană Păuneşti

Written on:noiembrie 1, 2015
Comments
Add One

paunesti 1 netDemnitate, onoare şi respect. Aceştia sunt termenii care i-au condus activitatea lui Gheorghe Popa pe parcursul anilor în care a ocupat atât funcţia de viceprimar, cât şi cea de primar al comunei Păuneşti.

,,Ca fiu al satului, m-am implicat în bunul mers al comunei noastre”

Gheorghe Popa a câştigat primul mandat de primar în anul 2012, când, în calitate de fiu al satului şi de viceprimar, a vrut să se implice mai mult în soluţionarea problemelor cu care se confruntau oamenii, iar în acest moment se declară mulţumit de proiectele realizate, de aspectul pe care l-a obţinut în timp comuna pe care o conduce. Se poate spune că Păuneşti are astăzi un plus de modernitate şi este o comună cu adevărat europeană. Păuneştenii se mândresc cu realizările şi casele mari şi elegante pe care le construiesc. Orice persoană străină care intră în Păuneşti este uimită de frumuseţea comunei.

Trei ani de realizări pentru localnicii comunei Păuneşti

În ultimii 3 ani în comuna Păuneşti s-au materializat numeroase proiecte care au modernizat această zonă. Infrastructura, utilităţile, învăţământul, sunt doar câteva dintre capitolele în care s-au finalizat proiecte importante. Astfel, printre realizările primarului Gheorghe Popa se numără: reabilitare şcoliilor şi grădiniţelor, modernizarea pieţei comunale, care acum dispune de hale moderne şi de aducţiune cu apă.

De asemenea, primăria în colaborare cu GAL Podgoria Panciului a realizat un alt proiect important de asfaltare a 2 km de drum, iar până la sfârşitul anului vor continua lucrările de asfaltare a altor drumuri comunale. Cu banii de la bugetul local s-a realizat proiectul de reabilitare a căminului cultural. Au fost pietruite drumurile comunale şi a fost finalizat proiectul de canalizare. Păuneşti a aderat la ADI Valea Caregnei, iar în cadrul acestei asociaţii s-a achiziţionat o maşină de pompieri. Nici la capitolul proiecte primăria Păuneşti nu stă rău, în acest sens s-a iniţiat un proiect de asfaltare în urma canalizării, iar alte proiecte importante sunt aducţiunea cu gaz şi construcţia unei staţii de epurare. Se pare că, dacă Gheorghe Popa va rămâne în fruntea comunităţii, Păuneşti va deveni în scurt timp un mic orăşel. Majoritatea cetăţenilor din zonă au doar cuvinte de laudă despre primarul lor şi sunt convinşi că actualul edil este omul potrivit la locul potrivit.

Păuneştenii au sărbărit 150 de ani de la înfiinţarea şcolii

În cursul săptămânii trecute în localitatea Păunești a avut loc un eveniment special. Autoritățile locale alături de conducerea școlii au sărbătorit împreună cu foștii și actualii profesori din comună, împlinirea a 150 de ani de când a fost înființată școala generală. Manifestările au debutat cu dezvelirea la școala din centru a bustului lui Ion Ciocârlan, fost învățător și scriitor din localitate. De asemenea, la intrarea în școală a fost amplasată o placă pe care sunt trecuți toți directorii Școlii Gimnaziale Păunești. Evenimentul a continuat la Căminul Cultural unde foștii directori au primit plachete, flori și aceştia și-au adus aminte cu drag de momentele speciale din timpul școlii. Printre invitați, a fost și inspectorul general adjunct Lidia Dumbravă, care a învățat în băncile școlii din Păunești. ,,Am emoții foarte mari mai ales că în sală se află părinții mei, frații și mai ales foștii mei dascăli. Mă simt ca la un examen la care aș vrea să iau o notă mare. Pe unii nu v-am mai văzut de mult, pe alții vă văd mai des pentru că sunt legată foarte mult de Păunești. Aici este școala în care am învățat, aici s-au pus bazele formării mele profesionale, aici am văzut astăzi pe aproape toți profesorii mei. Mă bucur că fac parte din această comunitate, unde sunt elevi foarte muncitori și dascăli foarte buni”, a spus Lidia Dumbravă. Printre foștii profesori, au fost amintiți Olga și Ștefan Gorghiu, bunicii liderului PNL, Alina Gorghiu, care a transmis un mesaj păuneștenilor și s-a scuzat că nu a putut fi prezentă în localitatea în care a copilărit. Activitatea nu ar fi putut să aibă loc fără sprijinul primarului Gheorghe Popa și al Consiliului Local Păunești, care s-au implicat activ pentru ca păuneștenii să simtă că e o zi de sărbătoare. „Vreau să o felicit pe doamna director Mihaela Enache pentru inițiativa de a organiza acest eveniment. Ca fiu al satului este o onoare să fiu la această sărbătoare deoarece pe băncile acestei școli au învățat părinții mei, am invățat și eu și copiii mei și sper că vor învăța și nepoții mei. Faptul că astăzi se împlinesc 150 de ani de la înființarea școlii demonstrează că în Păunești au trăit oameni gospodari, harnici și responsabili pentru viitorul acestei comune. Vă doresc multă sănătate, cadrelor didactice multă răbdare în educarea tinerelor generații și îmi doresc ca peste 50 de ani să ne întâlnim din nou la sărbătorirea a 200 de ani. Să vă iubească Dumnezeu”, a spus primarul Gheorghe Popa. Spre finalul evenimentului, corul din localitate dar și elevii i-au încântat pe spectatori cu un emoționant moment artistic. La sărbătoare au participat și deputații PNL, Nini Săpunaru și Florin Secară. (Mioara OLTEANU)

Leave a Comment