Google

Gata cu distracția? Oficial dezastrul se amplifică

Written on:iulie 13, 2020
Comments
Add One

Conform statisticilor oficiale a explodat numărul infectărilor. Numărul morților infectați cu noul virus crește. E timpul pentru a opri distracția?

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că evoluția număului de cazuri va înregistra o creștere dacă nu se schimbă abordarea, iar cetățenii nu vor începe să respecte regulile.

În ce privește creșterea cazurilor de coronavirus din ultimele zile, medicul spune că în toate țările în care s-a renunțat la purtarea măștii și la distanța fizică, numărul de îmbolnăviri a fost mai mare.

„Dacă ne apropiem de un nou vârf, vom considera că e bine, pentru că înseamnă că se oprește creșterea. Dacă atingi un vârf, punctul următor e de descreștere. Eu sper să fie așa, dar lucrul ăsta nu se va întâmpla mai repede de câteva săptămâni și doar dacă reușim să încheiem această abordare diferită în zona publică în ceea ce privește această fecțiune, încât să dăm suficientă coerență mesajului, pe de o parte, și să dăm încredere oamenilor că dacă reușesc să respecte acele câteva măsuri, lucrurile vor intra în normal. Acest lucru trebuie coordonat cu autoritățile de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila.

Cât despre evoluţia numărului de cazuri, important este trendul. „După o perioadă de una-două săptămâni se afirmă fără greșeală că pandemia se află într-o anumită fază a evoluției.

Așa cum s-a ajuns de la 400 la 700 de cazuri în câteva zile, sigur că există varianta să se ajungă și la cifre mai mari. Trendul descrescător să știți că nu vine de la sine. Am auzit și teorii că oricurm în două-trei săptămâni începe să scadă transmiterea, dar lipsește motivația științifică pentru astfel de situație”, mai spune Rafila.

Până pe 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387au fost externate, dintre care 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până pe 12 iulie, 1.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Statistica oficială arată că numărul morților infectați cu noul virus este destul de mare, după o perioadă de pauză. De asemenea, numărul celor infectați este mai mare decât în starea de urgență. Grav este și faptul că a scăzut media de vârstă a celor decedați. Sunt persoane fără alte boli care mor la 40 de ani. Așa spune statistica oficială. În lipsa altor informații, care sunt interzise prin lege, concluzia este că situația se agravează de la o zi la alta. Totodată, polițiștii și jandarmii se laudă că aplică sancțiuni zilnice de aproape 300.000 lei persoanelor fizice. Asta înseamnă că distracția costă!

Leave a Comment