Permanent am afirmat că Primăria Vaslui, sub conducerea primarului Vasile Pavăl, a promovat valorile, talentele locale și comunitatea în general. Un eveniment magistral a avut loc zilele trecute în orașul reședință de județ. Cei mai buni elevi și profesorii care i-au îndrumat au primit recunoașterea comunității în în cadrul evenimentului Gala Excelenței în Educație.

„Pe lângă diplomă și ce mai primiți aveți recunoașterea comunității. Munca voastră, dragi elevi, alături de eforturile cadrelor didactice așează școala vasluiană pe un loc fruntaș”, a spus printre altele primarul Vasile Pavăl.

Primăria Vaslui a premiat anul acesta peste 200 elevi care, în anul școlar 2022 – 2023, s-au remarcat prin rezultate extraordinare la etapa națională a olimpiadelor și concursurilor școlare, finanțate și nefinanțate de Ministerul Educației și la Evaluarea Națională. Alături de aceștia, peste 100 profesori îndrumători ai micilor performeri au primit aprecierea publică.

„Ne dorim, prin acest eveniment aflat la a doua ediție, să mulțumim elevilor și cadrelor didactice vasluiene, să răsplătim performanța și să stimulăm dorința cât mai multora de a-și demonstra pasiunile și abilitățile în competiții școlare, învățământul vasluian fiind de înaltă calitate”, menționează oficialii administrației locale vasluiene.

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui cu atribuții de președinte, a onorat invitația Primăriei municipiului Vaslui, participând la Gala Excelenței în Educație.

„An de an, școala vasluiană face performanță. Dovadă sunt rezultatele remarcabile obținute de elevii noștri la olimpiadele și concursurile naționale. Fără dascăli, familie și comunitate, cu siguranță școala nu ar avea rezultate deosebite. La Vaslui se observă buna colaborare între dascăli, părinți și autorități. Fără ore în șir de muncă, atât acasă, cât și la școală, fără sacrificii personale nu poți obține asemenea rezultate. Felicitări, tuturor!”, a spus Ciprian Trifan. Pe larg în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.