Google

Găinaru’ și spionii

Written on:aprilie 10, 2018
Comments
Add One

Ghiță și spionii ruși baba și mitraliera! Cam așa se rezumă comparația forțată pe care o lansează în spațiul public Sebi Ghiță. Individul are curajul să se compare cu spionul rus omorât în Marea Britanie. Sebastian Ghiță e un profitor al regimului așa zis democratic instalat în România cu bâtele minerilor chemați de Iliescu. În rest Ghiță e un semianalfabet, un mocoflender care a fost extrema unor politicieni și partide. Omul, prin firmele pe care controla și probabil încă le mai controlează, a fost ales de niște politicieni influenți ca să spele niscaiva bani murdari. Pe înțelesul tuturor și cunoscătorii știu mai bine e vorba de contracte cu statul, respectiv cu instituții ale statului român, date cu dedicație firmelor lui Ghiță. Din aceste contracte se întorceau niște sume importante de bani la partidele aflate la guvernare într-un moment sau altul. Ăsta e mocoflenderul Ghiță. Cineva poate să întrebe de ce a fost ales Sebastian Ghiță. Simplu. Era prieten cu fostul premier Victor Ponta și cu alți „mahări” ai momentului deci era un om sigur, cu care se putea face „treabă”. După ce n-a mai fost folositor, mai ales că s-a schimbat garda și la PSD și la PNL și la alte partide, Ghiță a fost lăsat în sarcina procurorilor. E simplu. E greu să-l numești măcar mafiot pe acest specimen, darămite să-l mai pui pe aceeași linie cu un spion care, fie vorba între noi și restul poporului, e un tip deștept și foarte bine pregătit. Nu devine spion un repetent care se ascunde în țări străine când e prins cu mâța-n sac.

După ce și-a asigurat oarecum libertatea a devenit bufon de circ la unele jeguri de televiziuni care nu urmăresc decât să aibă audiență care aduce bani mulți. Cum să permiți unui urmărit penal care se sustrage legilor din România să facă declarații în direct? Nu sunt legi oare care să împiedice aceeastă mizerie? Poporul neinformat iubește la nebunie circul. Îi ține de foame și de sete. Ce fac însă cei care ar trebui să aplice legea? E legal ca un individ care se ascunde și se consideră mai presus de lege să vorbească public orice? E adevărat că pentru 100.000-200.000 euro la o apariție (emisiune) mulți infractori dovediți și condamnați au fost aduși la televizor și puși să facă acuzații publice fără dovezi. Toate au o limită însă. Nu poți să lași un fugar ca Sebastian Ghiță să debiteze tot felul de prostii pe post de informații bombă. Iată că se poate însă în România bâtelor iliesciene.

Ghiță cu golăniile lui nu este un subiect de presă decât în măsura în care se arată cu câți bani a reușit să țepuiască pe cei mulți, adică bugetul statului care se constituie din rezultatele muncii tuturor. Bombe de presă ar fi megacontractele cu statul derulate de firmele lui Ghiță. Așa zisele dezvăluiri senzaționale nu constituie o bombă de presă. Cert este că spionul nu-i găinar și găinarul nu va fi spion vreodată. Ce poate spune Ghiță? Nimic. Cel mult ar putea spune cum a câștigat sute de contracte cu statul și cui a dat comisionul. Dacă nu are însă documente cu care să dovedească aceste megatunuri tot nu face mare brânză. Așa cum nu poate dovedi aberațiile pe care le tot înșiră de ceva timp, tot așa nu poate dovedi șpaga pe care a dat-o și cui a dat-o. Atitudinea lui Ghiță e dovadă clară de schizofrenie, așa că omul ar trebui trimis la un spital de profil nu lăsat să înșire verzi și uscate la televizor. Ghiță și spionii ruși baba și mitraliera. (D. C.)

Leave a Comment